WHITE CHOCOLATE AND PISTACHIO ICE CREAM
ISKREM TIL JULEFESTEN
Hvit sjokolade og pistasj er en super smakskombinasjon, og det spesielt i iskrem synes jeg. Tenkte at det burde bli en fulltreffer sammen med karamellsausen jeg laget for litt siden.
Og gjett om det ble ;-)
Topp iskremen med et par skjeer av min appelsin-karamellsaus. Mmmm!
Tips! Denne isen smaker også fantastisk med frisk og syrlig bringebærcouli. Bærcouli gir jo dessuten desserten en fin julerød farge ;)
Karamellsausen finner du forresten oppskrift på HER!
TIL ISEN TRENGER DU:
2 dl fløte
2 dl H melk
100 g malte pistasjnøtter (kjør de i blender, eller bruk en mandelkvern)
30 g grovhakkede pistasjnøtter
1 eggeplomme
100 g hvit sjokolade
40 g sukker
SLIK GJØR DU:
Varm opp melk og sjokolade på middels varme, til all sjokoladen har smeltet. Avkjøl
Pisk kremen luftig.
Pisk eggeplommen og sukkeret lyst og luftig.
Vend inn sjokolademelk og malte pistasjnøtter i eggeblandingen.
Vend til slutt forsiktig inn kremen, og de grovhakkede nøttene.
Bruk en ismaskin til å fryse isen, eller hell røren i en form som settes i fryseren. Fryses isen i fryser uten ismaskin bør du røre i isen hver halvtime til den er frosset.
Server isen med ekstra hakkede pistasjnøtter, karamellsaus, eller bringebærcoulis.
BRINGEBÆRCOULIS:
250 g frosne bringebær
100 g melis
2ss limesaft
Mos alt med stavmikser/blender, og sil sausen gjennom en finmasket sil.
Oppskrifter/styling/foto: Therese Knutsen
Ahh…, du søte juletid! :-)
Enjoy!
Therese
No Comments