WARMING PLUM DESSERT
DEILIG PLOMMEDESSERT MED COGNAC OG VANILJE
Det er jo bare å benytte seg nå som plommene er på sitt beste, ikke sant?! :-)
Denne kjappe og enkle høstdesserten lager du på under 10 minutter, og serverer lun sammen med god vaniljeis og crunchy pistasjnøtter.
Jeg får ikke helt til det å drikke cognac (for sterk alkohol for meg), men å bruke det i mat, det er noe helt annet ;) Alkoholen forsvinner jo ved koking, flambering…, og bare den gode duften og smaken blir tilbake! Derfor ble det noen spiseskjeer i denne oppskriften ;)
Vil du prøve denne, så trenger du til 2-3 personer:
8-10 plommer
50 g brunt sukker
1 vailjestang (frø og stangen)
3 ss cognac
2ss vann
God vaniljeis
Pistasjnøtter
// Oppskrift, styling, foto: © Therese Knutsen //
Ha vann, cognac, stang og frøene fra vaniljestangen, og sukkeret i en kjele og kok opp.
Del plommene i to og ta ut stenene før du putter de i kjelen. La plommene putre på middels varme i noen minutter til de er møre. Pass på at de ikke koker i stykker! Avkjøl noe før du serverer.
Legg 3-4 halve frukter i en skål. Ringle over litt av den gode lune cognac sausen, og topp det hele med is og nøtter!
Enjoy!
Therese
No Comments