SUMMER PAVLOVA
SOLGUL SOMMERPAVLOVA
Jeg har fått en ny favoritt når det kommer til topping på en av mine absolutt favorittkaker….Pavlova :-)
Denne kaken blir alltid vellykket, alltid en suksess på kakebordet, og kan varieres i det uendelige.
Min syrlige og friske sommervariant lager du slik:
MARENGSBUNN:
4 romtempererte eggehviter
2 dl sukker
1 ts eddik
1 ss maizenamel
Sett ovnen på 140 grader.
Smør et bakepapir med smør i en sirkel (ca 24-26cm) Strø over litt hvetemel, og rist av det overskytende.
Pisk eggehvitene i en stålbolle til stivt skum.
Hell i litt og litt sukker under pisking, og fortsett til blandingen er glanset og kan dras i topper.
Pisk forsiktig inn maizena og eddik.
Fordel marengsmassen jevnt utover sirkelen på bakepapiret.
Stek midt i ovnen i 1 time. Skru av ovnen. IKKE lukk opp ovnsdøren, men la kaken stå der til ovnen blir helt kald. (Helst natten over)
Topping:
PASJONSFRUKT- OG LIME-CURD: (Kan utelates)
3 pasjonsfrukt
25 g meierismør
0,75 g sukker
1 egg
1 eggeplomme
Revet skall av 1 stor lime
Saften av 2 lime
Skrap ut fruktkjøttet av pasjonsfruktene og kjør de raskt i en blender/stavmikser for å knuse stenene. Sil deretter fruktjuicen for å få bort stenene.
Smelt smøret i en kasserolle og ha i sukker, eggeplomme, egg, limesaft, limeskall og pasjonsfruktjuicen. Sett kasserollen over vannbad, og rør hele tiden til det tykner.
Hell curden på sterile glass om du ønsker å oppbevare den en stund, eller om du ønsker å gi den bort ;) Skal du derimot bruke den samme dag, eller dagen etter, kan den avkjøles i en skål i kjøleskapet etter at den er blitt avkjølt til romtemperatur på benken. Dekk skålen med plastfolie før du setter den i kjøleskap.
VANILJEKREM-KREM:
Lag hjemmelaget vaniljekrem. Oppskrift HER, eller bruk 1/3 pakke ferdig Piano vaniljekrem ;)
3 dl fløte piskes til krem.
Vend inn vaniljekremen i kremen.
HONNINGRISTEDE NØTTER:
50g mandelflak
50g pistasjnøtter
Rist mandelflak og grovhakkede pistasjnøtter i en tørr stekepanne til de er gylne.
Hell i akasia- honning, og la den bli varm og tyntflytende før du vender nøttene inn i honningen.
Spre de honningrisristede nøttene utover et bakepapir, og la de bli hel avkjølt før de grovhakkes eller brekkes i små biter.
FRUKT OG BÆR:
2 appelsiner (filetert) i store biter
1/2 moden mango i terninger
3 kiwi, skivet og delt i to.
Fruktkjøtt fra 4 passjonsfrukter
En stor håndfull blåbær
MONTERING AV KAKEN: (Gjøres kort tid før servering! )
Bre passjonsfruktcurden utover marengsbunnen
Bre deretter vaniljekrem-kremen over curden.
Topp kaken med frukt og bær, og dryss til slutt over de honningristede nøttene.
Oppskrift/ Styling/ Foto © Therese Knutsen
Server straks, og NYT!
Therese
Julie Henriksen
17. mai 2018 at 13:26Spennende pavlova! Ser de vanligvis med bær i rødt og blått (antagelig til 17. mai) men spennende også med appelsin, mango og kiwi!
Den virker veldig frisk og sommerlig! Tusen takk!
Therese Knutsen
18. mai 2018 at 11:19Hei Julie,
Litt rart å lage noe annet enn den vanlige bær-pavlovaen til 17-mai i år, men den ble veldig godt mottatt :-)
Synes den er veldig frisk og sommerlig med syrlig appelsin og passjonsfrukt. Håper du liker den :-)
Ha en fin langhelg!
Mvh
Therese