SPICY ORANGE HOT CHOCOLATE

APPELSINKAKAO MED CHILI

IMG_9531 Bythereseknutsen.no Spicy orange hot chocolate_edited-2

Siste arbeidsdag før herlige påskeferiedager sammen med familien på fjellet. I sekken pakker jeg appelsinskakao med chili ♥ Mmm!

Jeg har nemlig lært av den dyktige konditoren Sverre Sætre at kakao bør lages dagen før den skal drikkes :-) Da smaker den om mulig eeeeeenda bedre ;) Og, han har faktisk helt rett,.. jeg lover!! :-)

Varm sjokolade kan smaksettes på mange andre måter også, blant annet med frisk mynte. Den oppskriften finner du HER

Men påskekakaoen, den må gjerne smake appelsin spør du meg!!

Til 4 kopper trenger du:

8 dl H-melk

2 dl matfløte

1 ts ren vanilje (pulver)

1/2 rød chili i strimler (frøene er valgfritt ;) )

PS! Chili kan også utelates helt om du ikke er så begeistret;)

Revet skall fra en appelsin

200 g 70% sjokolade

IMG_9559 Bythereseknutsen.no Spicy orange hot chocolate

Slik gjør du (helst dagen før du skal servere):

Kutt opp sjokolade og chili. Riv skallet av appelsinen.

Varm opp fløtemelk, chili og appelsinskall  (skal ikke koke) La trekke videre uten varme i 6-7 minutter.

Sil bort chili og appelsinskall i melken, og varm den opp på nytt.

Hell litt av fløtemelken over den hakkede sjokoladen, og la den smelte.

Spe med resten av den varme fløtemelken, og rør godt.

IMG_9546 Bythereseknutsen.no Spicy orange hot chocolate// Recipe / Styling / Photo: Therese Knutsen //

Drikk den deilige varme sjokoladen med en gang, om du må ;-)), eller.., la den stå kjølig til neste dag slik at smaken blir rundere, og krydderne kommer mer frem.

Uansett, dette er ren luksus å ha med i sekken nå i påsken! Bare å varme opp, og helle på termos.

Nå logger jeg av her noen dager, men du finner meg på Instagram hver dag!

Ha en strålende påske alle sammen!

Klem Therese

No Comments

Post a Comment