ORANGE MOUSSE CAKE
FRISK KAKE MED APPELSINMOUSSE
Denne helgen koblet jeg av på kjøkkenet med å arbeide frem oppskriften på denne kaken :-)
Sitrusfruktene er på sitt beste nå, og jeg elsker disse syrlige smaksbombene! Appelsin og lime er mine favoritter, så det ble utgangspunktet for denne oppskriften.
Miksen av frisk og fløyelsmyk mousse sammen med crunchy bunn av kokos,valnøtter og kjeks ble supergod!
Denne kaken passer til alle anledninger, og jeg tenker at den også blir en stor påskefavoritt. Da med et dryss hakket kvikklunch-sjokolade på toppen. :-)
Til bunnen trenger du:
200 g digestive-kjeks
50 g ristede og hakkede valnøtter
50 g ristet kokos
120 g smeltet meierismør
Slik lager du bunnen:
Knus kjeksen til smuler. Du kan bruke en foodprosessor, eller legge kjeksen i en pose, knyte igjen, og rulle en kjevle over posen slik at kjeksen knuser til smuler.
Rist kokosmassen i en tørr stekepanne til den er gyllen.
Rist valnøttene i en tørr stekepanne i et par minutter. Finhakk nøttene.
Smelt smøret og bland inn kjeks, nøtter og kokos. Trykk massen ut i en springform med bakepapir i bunnen. (24 cm) Sett i kjøleskap.
Kaken får en fantastisk appelsinsmak fra hjemmelaget appelsinsirup. Litt tid tar det å koke inn denne, men jeg lover at det er virkelig verdt arbeidet ;)
Til appelsinsirup trenger du:
Saft og finrevet skall av 4 appelsiner
75 g sukker
Saft og finrevet skall av 1/2 lime
Slik lager du appelsinsirup:
Ha finrevet skall av appelsiner og lime i en bolle sammen med saften av 1 av appelsinene. Sett til side.
Press saften ut av de resterende 3 appelsinene og hell dette i en kasserolle sammen med 75 g sukker. Kok dette på medium varme til det tykner til sirup.
Hell blandingen med appelsin og limeskall i sirupen og tilsett deretter saften av limen.
Til moussen trenger du:
5-6 dl fløte
4 eggeplommer
100 g sukker
3 plater gelatin
Slik lager du moussen:
Ha gelatinplatene i en skål med kaldt vann i et par minutter. Klem ut vannet av platene og rør de inn den varme appelsin-sirupen. Avkjøl noe.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Hell appelsin-sirupen i eggedosis i en tynn stråle.
Pisk fløten til krem.
Bland eggedosis og krem
Hell moussen over den avkjølte bunnen.
Sett kaken i kjøleskap minimum 5 timer eller natten over.
Før servering pynter du kaken med revet appelsinskall og noen blader av mynte eller sitronmelisse. Eventuelt også spiselige blomster eller hakkede pistasjnøtter og kokos. :-)
Oppskrift / Styling / Foto: © Therese Knutsen
Tips! Kaken kan fryses. Ta den ut ca. 20 minutter før servering.
ENJOY!
Therese
Suzanne Davies
1. mars 2019 at 01:10Hi there I’m trying to get your receives in English … thankyou
I went on the blog and selected English?
Therese Knutsen
1. mars 2019 at 15:58Hi Suzanne,
So happy that you found my translation button :-)
Have a nice weekend!
Therese