ORANGE MOUSSE CAKE

FRISK KAKE MED APPELSINMOUSSE

Denne helgen koblet jeg av på kjøkkenet med å arbeide frem oppskriften på denne kaken :-)

Sitrusfruktene er på sitt beste nå, og jeg elsker disse syrlige smaksbombene! Appelsin og lime er mine favoritter, så det ble utgangspunktet for denne oppskriften.

Miksen av frisk og fløyelsmyk mousse sammen med crunchy bunn av kokos,valnøtter og kjeks ble supergod!

Denne kaken passer til alle anledninger, og jeg tenker at den også blir en stor påskefavoritt. Da med et dryss hakket kvikklunch-sjokolade på toppen. :-)

Til bunnen trenger du:

200 g digestive-kjeks

50 g ristede og hakkede valnøtter

50 g ristet kokos

120 g smeltet meierismør

Slik lager du bunnen:

Knus kjeksen til smuler.  Du kan bruke en foodprosessor, eller legge kjeksen i en pose, knyte igjen, og rulle en kjevle over posen slik at kjeksen knuser til smuler.

Rist kokosmassen i en tørr stekepanne til den er gyllen.

Rist valnøttene i en tørr stekepanne i et par minutter. Finhakk nøttene.

Smelt smøret og bland inn kjeks, nøtter og kokos. Trykk massen ut i en springform med bakepapir i bunnen. (24 cm) Sett i kjøleskap.

Kaken får en fantastisk appelsinsmak fra hjemmelaget appelsinsirup. Litt tid tar det å koke inn denne, men jeg lover at det er virkelig verdt arbeidet ;)

Til appelsinsirup trenger du:

Saft og finrevet skall av 4 appelsiner

75 g sukker 

Saft og finrevet skall av 1/2 lime

Slik lager du appelsinsirup:

Ha finrevet skall av appelsiner og lime i en bolle sammen med saften av 1 av appelsinene. Sett til side.

Press saften ut av de resterende 3 appelsinene og hell dette i en kasserolle sammen med 75 g sukker. Kok dette på medium varme til det tykner til sirup.

Hell blandingen med appelsin og limeskall i sirupen og tilsett deretter saften av limen.

Til moussen trenger du:

5-6 dl fløte

4 eggeplommer

100 g sukker

3 plater gelatin

Slik lager du moussen:

Ha gelatinplatene i en skål med kaldt vann i et par minutter. Klem ut vannet av platene og rør de inn den varme appelsin-sirupen. Avkjøl noe.

Pisk eggedosis av egg og sukker.

Hell appelsin-sirupen i eggedosis i en tynn stråle.

Pisk fløten til krem.

 Bland eggedosis og krem

Hell moussen over den avkjølte bunnen.

Sett kaken i kjøleskap minimum 5 timer eller natten over.

Før servering pynter du kaken med revet appelsinskall og noen blader av mynte eller sitronmelisse. Eventuelt også spiselige blomster eller hakkede pistasjnøtter og kokos. :-)

Oppskrift / Styling / Foto: © Therese Knutsen

Tips! Kaken kan fryses. Ta den ut ca. 20 minutter før servering.

ENJOY!

Therese

2 Comments
  • Suzanne Davies

    1. mars 2019 at 01:10 Svar

    Hi there I’m trying to get your receives in English … thankyou
    I went on the blog and selected English?

    • Therese Knutsen

      1. mars 2019 at 15:58 Svar

      Hi Suzanne,

      So happy that you found my translation button :-)

      Have a nice weekend!

      Therese

Post a Comment