ORANGE MARINATED SALMON
APPELSINMARINERT LAKS MED SENNEPSSAUS OG SYLTET RØDLØK
«Jula varer helt til påske» :-)
Helt siden førjulstiden i desember har appelsinmarinert laks vært en favoritt hos oss. Både som forrett til vennemiddag, som helgekos, og som kjapp hverdagsmat!
Og, nå til påske passer det jo ekstra godt med en touch av appelsin, ikke sant?
Oppskriften fant jeg hos favoritten Salma, Jeg har bare gjort noen små justeringer ;-)
Dette trenger du:
SYLTET RØDLØK:
2 rødløk i skiver
1 dl vann
1 ss sukker
1 dl eplesidereddik
½ ts hel sort pepper
Slik gjør du:
Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.
Hell rødløk på rene sterile glass og pass på at den er dekket med lake. skru på lokk og oppbevar i kjøleskap. Holdbar i minst to uker!
MARINERT LAKS:
Ca. 400g Salma laks (Mid loin eller Back loin)
1 ss salt
1 ss sukker
1 ts hvit pepper
1 appelsin (finrevet zest og ferkpresset juice)
En bunt frisk dill
Slik gjør du med laksen:
Bland sammen salt, sukker og hvitpepper. Fordel ½ blandingen på et fat og legg laksen over. Strø på resten. Ha over juice og finrevet skall fra appelsinen. Sett i kjøleskapet i ca.2-3 timer. Vend den etter halve tiden. Tørk av overflødig marinade og skjær laksen i tynne skiver før servering. Dryss over grovhakket dill .
POTETER:
Kok små Morenepoteter med skallet på i saltet vann til de er møre. Avkjøl litt og server lune.
SENNEPSDRESSING:
3 ss Mager Kesam (Eller rømme)
1ss akasiehonning
½ ss god eplesidereddik (Jeg bruker DENNE )
1 god ss grov sennep (Jeg elsker DENNE )
Rør sammen alle ingrediensene og sett kjølig frem til servering.
Server laksen på godt flattbrød med poteter i skiver, syltet rødløk og litt sennepsdressing. Jeg toppet med friske erteskudd i og med at jeg alltid har plantet disse rundt påske. Se HER!
Styling og foto: © Therese Knutsen
Deilig påskemat! Enjoy!
Therese
No Comments