ORANGE DESSERT
FRISK APPELSINDESSERT MED IS OG APPELSINKARAMELL
Appelsiner er i sin beste sesong nå fra desember til påske og denne desserten passer ypperlig både til jul/ nyttårssesongen, til påskefeiringen, og egentlig når som helst alle sesonger ;)
Jeg fant et glass hjemmelaget Appelsin-karamellsaus jeg ikke rakk å gi bort i gave før jul, så på nyttårsaften ble denne supergode sausen utgangspunkt for en rask og enkel desserten satt sammen av flere andre ingredienser jeg allerede hadde i hus fra julebakst og kokkeleringer i julen.
Vil du teste så trenger du til 4 personer:
Et lite glass Appelsinkaramellsaus (Oppskrift HER )
God vaniljeis (Jeg foretrekker yoghurt-is med vanilje som er litt friskere og ikke fullt så søt som mange andre iskremer ;) )
2-3 store appelsiner filetert SLIK , eller i tynne skiver (Skivet appelsin ser penest ut, men det er lettest å spise filetene!)
30g pistasjnøtter, usaltede uten skall. (Jeg bruker DENNE typen. )
30 g pekannøtter
2 ss Lønnesirup
1 liten Marengsbunn (Kan godt lage egne pikekyss om du vil ;) ) Denne gangen kjøpte jeg en ferdig marengsbunn (Hyyyssssjjj ! ;) )
Små fine mynteblader (Kan sløyfes!)
Slik gjør du:
Rist nøttene i en tørr stekebanne noen få minutter på middels varme til de er gylne. Hell over lønnesirup og vend nøttene i sirupen til de blir blanke. Spre nøttene utover et bakepapir og avkjøl. Grovhakk de avkjølte nøttene før servering.
Fileter appelsinene.
Brekk marengsbunnen i biter.
Ved servering:
Fordel appelsin i ønsket skål eller tallerken.
På toppen legges et par kuler vaniljeis før det hele toppes med hakkede karamelliserte nøtter og en bit marengsbrekk.
Avslutt med å ringle over lun karamellsaus og pynt med noen små mynteblader om du vil :-)
Tips! Hell resten av karamellsausen i en skål slik at hver enkelt kan forsyne seg med mer saus om de ønsker :-) ( Jeg lover at det blir populært! )
Oppskrift/Styling og foto: © Therese Knutsen
Håper det smaker!
Vi har i hvert fall servert denne desserten med stor suksess to ganger allerede den siste uken ;)
Therese
No Comments