MORNING ENERGY
HJEMMELAGET GRANOLA
På travle morgener er det fint å ha en sunn og mettende forkost klar på kjøkkenskapet. Hjemmelaget granola er derfor alltid tilgjengelig hos oss. Jeg lager gjerne store mengder i gangen, og oppbevarer den i tette glass på kjøkkenbenken.
Litt cottage cheese eller gresk youghurt toppet med tre fire spiseskjeer granola gir energi og påfyll som varer lenge.
Jeg topper ofte det hele med kanel og frisk frukt eller bær. Mmmm!
en miks av ulike nøtter og frø gir granolaen en god crunch, og inneholder masse sunne fettsyrer som holder deg mett lenge.
Tips! Putt et par spiseskjeer granola i en liten boks og ha den tilgjengelig i vesken. Super påfyll når blodsukkeret blir lavt utpå ettermiddagen!
// Oppskrift/Styling/Photo: Therese Knutsen //
Miks de tørre ungrediensene og de hakkede nøttene. Bland honningen med 1 ss olje og vaniljeekstrakt, og vend dette inn i nøtteblandingen.
Spre blandingen utover et bakepapirkledd bakebrett.
Bak i ovnen på 140 grader i ca. 20 minutter. Vend blandingen underveis til alt er gylden brunt.
Er du glad i kokos, så tilsett gjerne kokos mot slutten av steketiden.
Avkjøl blandingen og oppbevar i tett glass.
Tips! Hjemmelaget granola er en super gave å gi bort i et fint glass ;) !
Enjoy!
Therese
No Comments