MINT HOT CHOCOLATE

IMG_9256RETT

I sommer var det iskaffe med mynte, og nå som det er høst blir det deilig kakao med mynte. Bare fordi frisk mynte smaker så utrolig godt :-)

Mynteplanten min er fortsatt frisk og grønn ute på terrassen, så da er det bare å høste blader. På hverdagene brukes myntebladene mest til te her hjemme, men nå er det jo helg, og tid for litt ekstra kos! Da passer det jo utmerket med..

SJOKOLADE! ;)

Vil du også prøve varm sjokolade med smak av mynte? Da trenger du:

(Til 2 store kopper )

6 dl helmelk

En liten håndfull mynteblader

1 plate 70% sjokolade

1/2 ts kokossukker (kan utelates)

IMG_9294_edited-1E_edited-1RED_edited-1R

Og på bare ti minutter gjør du:

Varm opp melken. Skal ikke koke! (Da smaker den grøt ;) )

Riv opp myntebladene og bland de med melken. La trekke uten varme i 6-7 minutter.

Hakk opp sjokoladen og hell den i en panne.

Sil bort mynten i melken, og varm den opp på nytt.

Hell 1/3 av den varme melken over sjokoladen, og la den smelte. Rør sammen, og spe med resten av den varme melken.

Smak til med litt kokossukker om du ønsker en søtere kakao.

IMG_9254red_edited-1red// Recipe /Styling/ Photo: Therese Knutsen //

Hell kakaoen i kopper, riv litt sjokolade på toppen, og NYT!

Tips! Er du kaffeelsker slik som meg, så heller du en dobbel espresso i koppen før du heller i kakaoen = Fantastisk myntemocca! ;-)

Og du…, husk å dele da. Gi bort den andre koppen ;-)

Det er jo..

F R E D A G !

Og du…, vil du gi bort deilig kakao i presang til noen? Sjekk denne ideen som jeg delte for en tid tilbake. Super gave!

// My chocolate mint plant is still very vibrant and fresh out on the terrace :) We  use the leaves to make tea during the week, but well…, it is F R I D A Y right? ;-) Let`s make some delicious mint hot chocolate!

To make the mint infused hot chocolate, place 3 dl.milk  in a pot and bring it to a simmer.  Remove from heat and add a small handfull of crushed/torn mint leaves.  Cover the pot and let the mint steep.  

Chop up 200g. of  70% dark chocolate.  Once the mint milk has steeped, bring milk mixture back to a simmer.  Pour 1/3 of the hot milk over chopped chocolate.  Stir or whisk to combine until chocolate melts. Pour in the rest of the milk, and enjoy! 

Tips! If you, like me, love coffee…, pour a dubble espresso in to the cup before the hot chocolate = Fabulous mint mocca!

Happy F R I D A Y ! //

Therese

No Comments

Post a Comment