MARZIPAN TWISTS
PERFEKTE HYTTEBOLLER
Gjærbakst smaker ekstra godt på hytta synes jeg :-) Lune boller, sammen med en stor kopp varm sjokolade etter en lang skitur…Mmmm! Samtidig som jeg bakte de supergode Kokos i svingene for et par uker siden, brukte jeg noe av kanelbolle-deigen til disse deilige marsipan-twistene. Passer perfekt til påske også tenker jeg, når marsipan pleier å være mye av i butikken igjen ;)
Vi har nå tatt med kontoret på fjellet noen dager, siden det er vinterferie her denne uken. Vi mikser skiturer, snø, hyttekos med jobb i litt andre kontoromgivelser ;) Med i bagasjen.., et par poser frosne marsipan-twister.
Fristet det med marsipanboller..? Her er i hvert fall oppskriften på fyllet:
200g marsipan med minst 50% mandler
100g smør
50g sukker
Tips! Er du som meg, glad i litt crunch i bollene også..? Da passer det veldig godt å strø mandelflak både inni leiven før den tvinnes, samt på toppen før bollene steking!
Og, bolleoppskriften, den finner du i linken lenger opp :-)
Etter dagens tur ute i snøværet ved hytta, lunet jeg marsipanbollene litt i ovnen før de fikk et vinterhvitt dryss av melis på toppen.
Ikke mange igjen her nå, det kan jeg love dere…;-)
Recipe/ Styling/ Photo: Therese Knutsen
Håper dere har, eller har hatt en fin vinterferie, og at dere tipser meg hvis dere har ideer til godt fyll i boller! Vil gjerne ha tips fra dere i kommentarfeltet!!
Fin torsdagskveld til dere alle sammen!
Therese
Armelle
20. mars 2016 at 13:18I’d love to cook this… But I’m french and I don’t understand your language… Could you write it un english for me please ?? It would be so nice of you… Thanks !!!
Therese Knutsen
22. mars 2016 at 09:14Hi Armelle,
So happy that you want to bake my marzipan twists. I will translate the recipe in the blog post today for you, so take a look later today :-)
Enjoy!
Therese
Sofie
22. mars 2016 at 09:03Hei !
Disse så super gode ut, og jeg holder allerede på å lage deigen :) MEN hvordan legger du marsipanen på? Bruker du så store biter som på bildet som du Bare plasserer oppå deigen når den er rullet ut ??
S.
Therese Knutsen
22. mars 2016 at 09:11Hei Sofie,
Fyllet med marsipan lager jeg ved å ha alle ingrediensene i en bolle, og mikse det med mikser. Pass på at alt er romtemperert :-) Takk for at du minner meg på å skrive dette inn i posten ;-)
Lykke til med baksten, og du, hvis du liker kokos vil jeg anbefale å lage noen med kokosfyllet også. Oppskriften finner du her: https://www.thereseknutsen.no/winter-look-summer-taste/
Riktig god påske til deg! :-)
Therese