ITALIAN BRESAOLA SALAD WITH TRUFFLE ROASTED ALMONDS AND AIOLI

FANTASTISK SALAT MED BRESAOLA , AIOLI OG RISTEDE TRØFFELMANDLER

Dette er en av mine favorittsalater hele året!

Jeg er over gjennomsnittet glad i trøffel (Spesielt hvit trøffel) og har mange oppskrifter hvor denne deilige underjordiske skatten er med ;)

Denne salatoppskriften ble til under et restaurantbesøk i Oslo for noen år siden. Jeg mikset flere ulike elementer fra den italienske menyen og komponerte min helt egne rett, som i etterkant ble til denne supergode salaten! Vel hjemme laget jeg oppskriften som har blitt en stor suksess hos oss, og også blant alle som har fått den servert!

Vil du også prøve den så trenger du: (Til 4 personer)

3 poser Baby leaf mix  

1 pose ruccolasalat

1-2 avocado

100 g pinjekjerner ristet i tørr panne til gyllne.

150 g mandler

5 ss Hellmanns majones

2 hvitløksfedd finhakket

2 ts presset sitronsaft

Parmesan (Mye;) )

Trøffelolje (Helst med hvit trøffel ;) )

 

Tilbehør: Hjemmelaget foccacia selvfølgelig!

 

Slik gjør du:

Bland majones, finhakket hvitløk og sitronsaft i en bolle. Sett i kjøleskap.

Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne

Rist mandlene noen minutter i tørr stekepanne på middels varme og vend deretter inn 1-2 ss trøffelolje. Rist videre et par minutter og strø over havsalt eller gjerne trøffelsalt om du har det!. Sett til side.

I en stor salatbolle blander du salatbladene sammen med avocado i skiver.

Riv opp bresaolaskivene og bland de inn i salaten. Dryss deretter over lune ristede mandler og pinjekjerner. Topp salaten med mengder tynne skiver parmesan. (Jeg bruker en ostehøvel til dette. )

Ved servering kan hver enkelt ringle over ønsket mengde trøffelolje (eller vanlig olivenolje) og aioli.

Oppskrift/ styling og foto: © Therese Knutsen

Lun foccacia er perfekt tilbehør!

Salaten er perfekt til picnic, hjemmealenekvelder, til vennesammenkomster og egentlig til alle hyggelige anledninger. ;)

ENJOY!

Therese

No Comments

Post a Comment