ITALIAN APPLE CAKE
ITALIENSK EPLEKAKE MED RICOTTA OG SITRON
Venneturen til Piemonte i Italia måtte vi dessverre utsette, men da tar vi Italia inn her hjemme så lenge og lager mat som gjør ventetiden litt kortere :-)
Denne eplekaken satte punktum for innhøstingen av egne epler i år. Syrlige norske epler passer aller best til denne kaken som også er full av deilig kremet ricottaost og ristede pinjekjerner.
Vil du også prøve denne fyldige og friske kaken, da trenger du (til en Ø 20cm kakeform) :
3-4 syrlige epler (gjerne norske)
2 egg
125 g meierismør (romtemperert)
125 g mykt brunt sukker
200 g Ricottaost
1 ts vaniljeekstrakt
1 klype salt
Revet skall av 2 store økologiske sitroner
2-3 ss ferskpresset sitronjuice
200 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
2 ss melk
ca. 50 g rå pinjekjerner
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader:
Ha bakepapir i bunnen av en 20-21 cm rund kakeform og smør kantene.
Pisk smør og sukker til lys krem med en mikser. Tilsett eggene ett og ett og pisk til massen er lys og luftig.
Tilsett ricotta, vaniljeekstrakt, salt, revet sitronskall, sitronsaft og mel og rør varsomt inn med en slikkepott til alt er godt blandet.
Rør inn melken, skrell og kutt eplene i terninger før de vendes inn i røren.
Hell røren i kakeformen og strø rå pinjekjerner på toppen..
Stek kaken i ca. 45 minutter. (Blir toppen for godt stekt, legg et bakepapir på toppen de siste 10 minuttene.)
Avkjøl kaken noe, dryss på melis og server den lun med ekstra pinjekjerner og en god kopp te/kaffe.
Oppskrift/Styling/Foto: © Therese Knutsen
Enjoy!
Therese
No Comments