HEAVEN IN A BOWL
SPAGHETTI MED CHILI OG HVITLØKSMARINERTE SCAMPI
Himmelsk spaghetti på en mandag…, oh yes! :-) Til lovord og applaus fra femtenåringen i huset, ble det i dag servert rykende varm spaghetti med chilli og hvitløksmarinerte scampi igjen. Flere ønsket nemlig oppskrift på denne superenkle og smakfulle pastaretten. Passer like godt som hverdagsmat, som til helgens hyggelige vennemiddager. :-)
Dette trenger du til 4 personer:
ca. 600 gram scampi uten skall.
Marinade:
1 dl god olivenolje
1 hel chili (med frø om du liker det hot)
3 fedd hvitløk
1 stor ss. honning
Dette blander jeg med minihakkeren til stavmikseren min.
Hell marinaden i en pose og vend inn rekene. Lukk posen, og la rekene marinere til resten av retten er nesten ferdig. Har du god tid, så la gjerne rekene marinere i 1-2 timer eller over natten i kjøleskap.
Dette trenger du også:
1 pakke fullkornspaghetti
300 g. cherrytomater delt i to
En stor håndfull frisk basilikum
1 fedd hvitløk finhakket
salt og pepper
1 frisk chili finhakket
1 dl god olivenolje
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
Fersk parmesan i mengder ;)
Ha olivenolje, chili, hvitvin, hvitløk og halvparten av basilikumen i en panne. La dette koke noen minutter. Senk varmen, og ha i tomatene. La oljeblandingen godgjøre seg uten å koke til pastaen er klar.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Noen minutter før pastaen er klar, steker du rekene til de er gylne.
Sil av pastavannet, og bland den gode oljeblandingen inn i pastaen. Vend inn rekene til slutt.
Ved servering drysser du over mer frisk basilikum, og mengder med god parmesan…, Mmmm!
En sikker vinner på middagsbordet her i hvert fall! :-)
Enjoy!
Therese
No Comments