GOING NUTS!
SUPERSUNT NØTTEBRØD
Nuts…, ja nøtter da ;)
Nøtter er en stor favoritt hos meg, og jeg spiser det hver dag i en eller annen variant :)
Brød med mel og gjær derimot, det regner jeg som festmat, ha,ha :-) Det funker best for kroppen min i hvert fall. Men når jeg så oppskriften på dette fantastiske nøttebrødet hos inspirerende Camilla Pihl her om dagen, da måtte det bakes brød allerede samme kveld.
Nydelig brød til lunchen dette, gjerne med litt smøreost og urter, eller avocado og pepper på. Og en søtere variant som smaker himmelsk, er gresk yoghurt, friske jordbær, og mynteblader.
Oppskriften på Camilla`s nøttebrød er superenkel:
4 egg
500g nøtter og frø
1/2 dl. olivenolje
En klype salt
Alt røres sammen, helles i en papirkledd brødform, og stekes på 160 grader i ca 50 minutter.
Bruk de nøttene du liker best i brødet. For eksempel : hasselnøtter, mandler, gresskarkjerner, solsikkekjerner. chiafrø og linfrø.
Her i vinduskarmen inntas lunchen ofte, med inspirerende magasiner, og med utsikt mot hagen og fjorden.
Første nøttebrød er allerede borte, så etter en langhelg i London, er det bare å finne frem bakebollen igjen :-D
Når dere leser dette, sitter jeg nok på flyet, på vei til London. Der skal jeg bruke helgen til å fylle på ekstra energi og inspirasjon. Blant annet på årets Chelsea Flower Show
Og dere…, prøv dette fantastiske, og nyttige brødet i helgen da!
// Well, not completely nuts yet;), but I looove nuts :-D. Found the most wonderful nut bread recipe , when visiting the always inspiring Camilla Pihl `s blogg the other day. No yeast, no flour. Just nuts, eggs, olive oil, and salt. That`s just perfect for me! Lot¨s of energy and healhy omega 3 fatty acids :))
Therese
No Comments