12. september 2013
FROM THE GARDEN
EPLECRUMBLE
Det er luksus å kunne gå ut i egen hage å plukke epler når det kommer gjester midt i uken og man gjerne vil servere noe godt :-)
I går ble det en enkel lun hverdagsdessert med smak av syrlige epler, toppet med crumble av havregryn, fullkornsmel, nøtter, brunt sukker, kanel, smør og kokoschips.
Tilbehøret ble gresk yoghurt, tilsatt litt rent vaniljepulver….Mmmm!
Har du lyst å prøve? :-)
Til 3 porsjonsskåler trenger du:
6 epler fra hagen
1/2 ts vaniljepulver
Kokes på middels varme i ca 10 min. til eplene er møre.
60 g smør
60 g store havregryn
50 g sammalt hvete grov
60 g brunt sukker ( kan erstattes med honning)
En neve grovhakkede valnøtter
1-2 ts kanel
Bre over eplene og stek på 200 grader i ca 10 min.
3 ss Kokoschips eller kokosmasse
Strø over kokos og stek videre i ca 5 min, til den har fått fin gyllen farge.
Spis den lun med vaniljeyoghurt eller yoghurtis
♥
It is a privilege to go out in the garden and pick some apples for dessert when you want something sweet to serve your guests on a regular weekday ;-) Apples with a crumble of oats, holegrain flour, butter, cinnamon, brown sugar, valnuts and cocoschips was perfect yesterday. Served with greek yoghurt, flavoured with vanilla powder…Mmmm!
Therese
No Comments