ENTRANCE BEFORE AND AFTER

INNGANGSPARTI FØR OG ETTER

//Sponset samarbeid med Jotun//

Det har tatt lang tid å komme i mål med oppgraderingen vi har gjort på fasaden og på inngangspartiet vårt! De siste to årene har vi gjort litt og litt når motivasjonen og tiden har strukket til :-)

Den overordnede planen la vi for flere år siden når hele husets fasadeendring ble planlagt sammen med planene for oppgradering av terrassene på fremsiden. Endringene vi gjorde der ser du HER!

Vi har selv gjennomført de ulike uteprosjektene etter samme prinsipp som jeg alltid formidler til kundene mine når jeg hjelper de med planlegging og utforming av uteområder:

Tips! «Ha en overordnet plan som kan utføres i etapper når tid, økonomi og arbeidslyst er på plass. Så lenge man følger planen vil resultatet få et helhetlig preg til slutt. Man unngår også dyre spontane bomkjøp og upraktiske og lite gjennomtenkte løsninger.»

Mine kunder bruker ofte flere sesonger på å ferdigstille uteområdene jeg designer!

Slik så fasaden og garasjen vår ut når vi overtok huset. Høye hvite grunnmurer, slitne garasjeporter og farger på kledningen som ikke var helt vår smak ;) Enorme Thujatrær  skjulte store deler av husets inngangsparti, og krypplanter dekket de flotte bergene som vi gjerne ville ta frem igjen.

Vi ønsket ikke å ta en full renovering av fasaden i første omgang i og med at vi hadde mange prosjekter på listen, og både bordkledning og vinduer var skiftet ganske nylig. Løsningen ble derfor å bruke trespiler på den hvite dominerende grunnmuren. (Samme spiler som vi brukte på deler av veggene på terrassen som dekor) Muren malte vi først med Dry Teck murmaling Bordkledningen ønsket vi sort på hele huset. Vi malte med Optimal fra Jotun i fargen 4116 Corvus Black. Samme farge brukte vi på vinduene. Her malte vi med Optimal Vindu/Dør Dette gav huset et strammere og mer helhetlig uttrykk. Vi malte også hele garasjen sort, samt byttet de to gamle garasjeportene til én stor moderne port.

Mellom garasjen og huset satte vi opp en port i spiletre som skjuler søppelbøtter og annet som lagres her. Spiletreet gir også en fin sammenkobling mellom hus og garasje.

Thujatrærne ble hugget ned og vi gikk først i gang med å rykke frem inngangsdøren. Døren lå opprinnelig to meter lenger inn, og det var egen inngangsdør til rommet til venstre som er rommet til sønnen vår. Greit at hans dør var inne i huset synes vi ;) Dette førte til at den store skiferbelagte betongtrappen ned til døren ikke kunne brukes lenger. Trinnene måtte nemlig fjernes for å kunne åpne den nye døren.

Vi flyttet adkomsten og bygget en gangbro med trappetrinn ned til den nye inngangen. I tillegg fikk vi støpt plantekar /murer ved døren og på toppen av den gamle trappen. Der de store pottene står er det betongdekke under, og dermed ikke grobunn for beplanting. Dette løste vi med å fylle grus på toppen av betongen og plassere de enorme pottene der slik at vi kunne plante både et lite tre og frodige planter.

Vi er veldig glad i «svevende» løsninger så vi planla tidlig «broen» og trinnet som ble bygget av stående konstruksjonsvirke og malt i samme sorte farge som på huset. Dimensjonen er 36x150mm og vi malte med Optimal fra Jotun i fargen 4116 Corvus Black

Gangveien mot døren og trinnene som krabber seg rundt berget er bygget i vanlig trykkimpregnerte terrassebord som vi har valgt å ikke behandle med noe foreløpig.

«Broen» leder vei fra gaten mot huset, og der trinnene starter har vi satt opp et strømlinjeformet rekkverk. Rekkverket har fått integrert dimmbar ledbelysning på undersiden. Lyset treffer trinnene og lyser samtidig opp plantene og det vakre berget. Både praktisk og dekorativt! :-)

Her ser man både den gamle inngangsdøren og betongtrappen som måtte rives.

Spilene vi har brukt som detalj flere plasser på huset er ubehandlet gran i dimensjonen 30×48 mm som vi har beiset med Trebitt fra Jotun i fargen 9076 Sandgrå. Beisen gav treverket et fint grålig slør uten å ta bort den naturlige trefargen. Perfekt! :-)

Er så fornøyd med jobben til ingeniøren (snekkeren) i huset som har krabbet alle spilene inn mot det fine berget, laget 45graders vinkler og fine sammenføyninger på hjørnene, og skrudd spilene i veggen med Camo skrumal slik at det ikke blir synlige skruer i spilene.

It`s all in the details! ;-)

Ved inngangsdøren har vi lagt samme flisene som vi har inne i entreen/hallen. Liker så godt at gulvet bare fortsetter ut! Forskjellen på inneflisen og uteflisen er at ute er de 2 cm tykke og montert på «føtter» slik at de kommer opp fra bakken. Slik unngår man frostspreng og fliser som løsner! Under er det fall mot sluk i betongdekket! Vann og smårusk forsvinner dermed ned i sprekkene mellom flisene siden det ikke er fugemasse der. Se mer om dette geniale terrassesystemet som heter Evo/2 hos Fagflis.

Ved siden av inngangsdøren var berget dekket av gress og vekster, og det vokste store busker og trær på hele denne siden av huset.

Design, styling og foto: © Therese Knutsen

Vi hugget ned trær og busker, skrubbet rent berget, gruset bakken slik at vi fikk en ekstra biloppstillingsplass, og bygget et langt plantekar ved husveggen. Se mer om planteprosjektet HER!

Det eneste vi beholdt i dette området var de fantastiske partiene med blåbærlyng og de store bjørketrærne.

Håper du har fått nyttig informasjon samt noen gode ideer og litt inspirasjon til løsninger som ikke er veldig kostbare og som kan gjennomføres i flere etapper. :-)

Therese

No Comments

Post a Comment