DESSERT SPHERE
MARENGSKULE MED FRISK APPELSIN-IS
Sprø marengs og frisk appelsinis må vel være en fin dessert nå som påsken nærmer seg…? :-)
En hvit marengskule som minner litt om et egg, eller en snøball på påskefjellet…. Dette var i hvert fall inspirasjonen når jeg laget denne oppskriften. Snø, egg og appelsin er alltid på plass når vi feirer påske på hytta. Krysser fingrene for at det er bittelitt snø igjen på fjellet til et par siste skiturer i år også, selv om påsken egentlig er altfor sen…. ;)
Uansett, denne friske desserten kan du lage både til påske og til vårens/ sommerens mange anledninger!
Til marengskulene trenger du: (ca 4 hele kuler)
4 eggehviter
2 dl sukker
1 ts eddik
1 ss maizenna
Slik gjør du:
Pisk eggehvitene til stivt skum. Rør i sukker og fortsett piskingen til blandingen blir glanset og kan dras i topper. Rør i eddik og maizenna og bland godt.
Fyll silikonformene med marengs og skap rom i halvkulene ved å presse baksiden av en øse ned i formene.
Stek på 80 grader i to timer.
Appelsin-is:
Til appelsinsirup trenger du:
Saft og finrevet skall av 4 appelsiner
75 g sukker
Saft og finrevet skall av 1/2 lime
Slik lager du appelsinsirup:
Ha finrevet skall av appelsiner og lime i en bolle sammen med saften av 1 av appelsinene. Sett til side.
Press saften ut av de resterende 3 appelsinene og hell dette i en kasserolle sammen med 75 g sukker. Kok dette på medium varme til det tykner til sirup.
Hell blandingen med appelsin og limeskall i sirupen og tilsett deretter saften av limen.
Til isen trenger du:
5-6 dl fløte
4 eggeplommer
100 g sukker
3 plater gelatin
Slik lager du isen:
Ha gelatinplatene i en skål med kaldt vann i et par minutter. Klem ut vannet av platene og rør de inn den varme appelsin-sirupen. Avkjøl noe.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Hell appelsin-sirupen i eggedosis i en tynn stråle.
Pisk fløten til krem.
Bland eggedosis og krem til en glatt røre.
Bruk en ismaskin til å fryse inn iskremen og server når den er ferdig.
Har du ikke ismaskin helles ismassen i en boks og fryses. Rør da gjerne i massen hver halvtime for å unngå iskrystaller.
Den syrlige og friske isen er perfekt sammen med den søte marengsen!
Tips! Om du ikke har form til å lage kuler er det superenkelt å heller lage små «reder» til iskulene. Lag «skyer» av marengs på et bakepapir. Et par gode spiseskjeer marengs er nok. Bruk baksiden av skjeen til å lage en grop i marengsen før den stekes.
Ved servering:
Ca. 50 g hakkede pistasjnøtter
Revet skall av 1/2 appelsin
Friske mynteblader eller sitronmelisseblader
Strø pistasjnøtter og revet appelsinskall på en tallerken
Sett en halv marengskule på fatet, fyll den med en stor kule appelsinis og sett en ny marengshalvlkule over.
Pynt ,med friske mynteblader og et lett melisdryss.
Oppskrift/ Styling / Foto: © Therese Knutsen
Tips! Appelsinisen kan også spises som mousse om du setter den i kjøleskap i stedet for i fryseren :-)
Nyt helgen og vårstemningen som nå er i luften!
Enjoy!
Therese
No Comments