CREAMY MUSCHROOM SOUP
KREMET SOPPSUPPE MED PARMESANKREM OG HINT AV TRØFFEL
«Dette var skikkelig godt mamma!!»
Gode tilbakemeldinger fra minsten på 16 når han fikk servert denne suppen til middag i dag :-D Han våget til og med å helle på noen dråper trøffelolje i dag, og han synes det gav suppen ekstra god smak! Helt enig der! ;)
Vil du kose deg med denne deilige suppen du også, så trenger du:
1-2 ss ekte smør
500g aromasopp
5 sjalottløk
1 stort fedd hvitløk
6 dl vann med 2 ss økologisk kyllingfond
2 dl hvitvin
1 dl fløte
Ca. 2 ss hakket frisk timian
Salt og pepper
2ss ferskpresset sitronsaft
Slik gjør du:
Surr hakket løk og hvitløk i godt smør på middels varme til løken er myk og blank.
Del soppene i biter, og stek de gylne. (Skjær to/tre av soppene i skiver, og vent med å steke disse)
Bland stekt løk og stekt sopp i en kasserolle, og ha i sitronsaft, hvitvin og hakket timian. La dette koke til nesten all væsken er fordampet.
Hell i den utblandede kyllingfonden og la suppen småkoke i ca.20 minutter.
Bruk en stavmikser til å jevne suppen og tilsett deretter fløten. Gi suppen ett nytt oppkok.
Smak til suppen med salt og pepper, og litt mer frist timian før servering.
Stek de siste soppskivene i godt smør, og krydre med salt og pepper.
Sett en ekstra spiss på suppen med godt tilbehør.
Parmesankrem:
2 ss rømme
1 dl revet parmesan
Rør sammen og legg et par spiseskjeer krem i skålen med varm suppe.
Sprøstekt fenalår :
Sprøstek 4-5 skiver fenalår i en tørr stekepanne
Grovhakk de sprøstekte fenalårskivene, og strø over suppen.
Topp det hele med soppskiver, noen dråper trøffelolje, litt ekstra revet parmesan og frisk timian.
Oppskrift/ Styling og foto: © Therese Knutsen
Server gjerne ristet grovbrød til suppen. Mmmm!
Enjoy!
Therese
No Comments