CREAMY CHANTERELLE PASTA

KREMET KANTARELLPASTA MED VALNØTTER

Så fort kantarellene kommer i butikk ( for jeg tør ikke plukke de selv ;) ) er det stadig spørsmål fra minsten på 18 om denne pastaretten :-) Intet unntak denne høsten heller, og i år tenkte jeg å dele oppskriften med både han og med dere. Må jo lære å lage denne favoritten selv også tenker jeg når man er blitt en voksen mann! Ikke sant?  ;)

Dette er skikkelig «Comfort food» på hustrige høstkvelder!

Til 4 porsjoner trenger du:

300-400 g pasta

100 g valnøtter

300-400 g kantareller

2 ss olivenolje

2-3 hvitløksfedd

3 dl matfløte

1,5 dl hvitvin

2 ss meierismør

2 dl pastavann

4 ss revet parmesan (To av disse til servering)

2 ss hakket fersk timian (Den ene til servering)

Salt og nykvernet pepper

Oppskrift, styling, foto: © Therese Knutsen

Slik gjør du:

Kok pasta som anvist på pakken. Sil den, men behold 2 dl av kokevannet. Sett til side.

Rist valnøttene noen minutter i tørr stekepanne til de er gylne, og dufter deilig av nøtter. Sett til side.

Finhakk hvitløk og stek i olje på middels varme til den er lett gyllen. Ha i smør og ha deretter i kantarellene. Surr til soppen er gyllen og tilsett deretter hvitvin, kokevannet og fløten.

La sausen tykne bitte litt, tilsett 1 ss hakket timian, 2 ss revet parmesan, og litt nykvernet pepper. Smak til med salt.

Vend inn pasta i sausen, varm og server med resten av parmesan-osten,  hakket fersk timian og et dryss ristede valnøtter.

Tips! Nytes gjerne med et glass vin med frisk syre! Som for eksempel Verdicchio, Soave, eller aller helst et glass Cava!  ;)  (Bobler er jo alltid rett spør du meg ;) ) Min favoritt-cava for øyeblikket er Castellblanc Brut Nature Hvite viner passer i hvert fall perfekt til kremede pastaretter! 

Nyt høstkveldene fremover!

Therese

No Comments

Post a Comment