CREAMY CHANTERELLE PASTA
KREMET KANTARELLPASTA MED VALNØTTER
Så fort kantarellene kommer i butikk ( for jeg tør ikke plukke de selv ;) ) er det stadig spørsmål fra minsten på 18 om denne pastaretten :-) Intet unntak denne høsten heller, og i år tenkte jeg å dele oppskriften med både han og med dere. Må jo lære å lage denne favoritten selv også tenker jeg når man er blitt en voksen mann! Ikke sant? ;)
Dette er skikkelig «Comfort food» på hustrige høstkvelder!
Til 4 porsjoner trenger du:
300-400 g pasta
100 g valnøtter
300-400 g kantareller
2 ss olivenolje
2-3 hvitløksfedd
3 dl matfløte
1,5 dl hvitvin
2 ss meierismør
2 dl pastavann
4 ss revet parmesan (To av disse til servering)
2 ss hakket fersk timian (Den ene til servering)
Salt og nykvernet pepper
Oppskrift, styling, foto: © Therese Knutsen
Slik gjør du:
Kok pasta som anvist på pakken. Sil den, men behold 2 dl av kokevannet. Sett til side.
Rist valnøttene noen minutter i tørr stekepanne til de er gylne, og dufter deilig av nøtter. Sett til side.
Finhakk hvitløk og stek i olje på middels varme til den er lett gyllen. Ha i smør og ha deretter i kantarellene. Surr til soppen er gyllen og tilsett deretter hvitvin, kokevannet og fløten.
La sausen tykne bitte litt, tilsett 1 ss hakket timian, 2 ss revet parmesan, og litt nykvernet pepper. Smak til med salt.
Vend inn pasta i sausen, varm og server med resten av parmesan-osten, hakket fersk timian og et dryss ristede valnøtter.
Tips! Nytes gjerne med et glass vin med frisk syre! Som for eksempel Verdicchio, Soave, eller aller helst et glass Cava! ;) (Bobler er jo alltid rett spør du meg ;) ) Min favoritt-cava for øyeblikket er Castellblanc Brut Nature Hvite viner passer i hvert fall perfekt til kremede pastaretter!
Nyt høstkveldene fremover!
Therese
No Comments