COFFEE AND WALNUT CAKE
KAFFE OG VALNØTTKAKE
Mengder med deilig smør, gyllent sukker og masse espresso. Kan ikke bli annet enn suksess det!?
Denne kaken har jeg tenkt på lenge! Helt siden jeg fikk en lignende i familieselskap for mange år siden. Dette ble min variant, og siden den ble supergod synes jeg du skal røre sammen en du også og dele med kaffeelskere rundt deg ;)
Dette trenger du:
200g smeltet usaltet meierismør
225g brunt mykt sukker
2ss instant espressopulver rørt ut i 1ss kokende vann
1 ts bakeulver
1/4 ts salt
225g hvetemel
4 romtempererte egg
100 g grovhakkede valnøtter
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader.
Smelt smøret og avkjøl til romtemperatur.
Rør ut espressopulveret i kokende vann og sett til side.
Pisk eggedosis av romtempererte egg og brunt sukker.
Pisk inn kaffe.
Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
Sikt inn mel og hell i smøret vekselsvis. Vend lett med en slikkepott.
Vend til slutt inn de hakkede valnøttene.
Hell røren i en smurt 21cm kakeform med bakepapir i bunnen.
Stek i ca. 45 minutter, til ingenting sitter fast på kakepinnen.
Prikken over i`en på denne kaken er den fantastiske smørkremen med enda mer kaffe :-) Jeg deler kaken i to, sprer et deilig lag på bunnen, legger på toppen, og brer resten av kremen rundt kanten. Jeg lar toppen være rustikk og enkel denne gangen, men dekk gjerne toppen av kaken med krem også! Det skal jeg gjøre neste gang! ;)
Til smørkremen trenger du:
1 romtemperert egg
100g brunt mykt sukker
125g romtemperert meierismør
1 1/2 ts instant espressopulver rørt ut i 1 1/2 ts kokende vann
120 g melis
Tips! Denne kremen er også vannvittig god på en deilig sjokoladekake!
Oppskrift / Styling og foto: © Therese Knutsen
Pynten denne gangen hentet jeg på terrassen ;) Noen små grener av vilmorin-rognen ble fint sammen med ristede og hakkede valnøtter.
Tips! Rist valnøttene et par minutter i tørr stekepanne. Rør deretter inn litt lønnesirup ov rør til nøttene får fin glans. Avkjøl og grovhakk nøttene før du drysser de over kaken.
Enjoy!
Therese
No Comments