COCONUT CAKE

DEILIG KREMET KOKOSKAKE

En frisk og kremet kokoskake passer til de aller fleste anledninger tenker jeg :-) I hvert fall om man er like begeistret for kokos som store deler av min familie!

Denne oppskriften er resultat av helgens kreative prosjekt på kjøkkenet. :-)

Resultatet fikk svært gode anmeldelser her hjemme, så jeg synes du skal teste ut denne kaken. Funker som påskekake, i sommerbursdag, til helgekosen, og ikke minst som tropisk ferieminnekake ;)

Til bunnen trenger du: (springform på 24cm)

200 g digestive kjeks 

50 g kokosmasse

50 g mandelflak

120 g smeltet meierismør

Til fyllet trenger du:

2 bokser filadelfiaost 

120 g brunt rørsukker

2 ts vaniljeekstrakt (Ikke essens!! :) )

2 ½ dl kremfløte

2 dl kokosmasse

Saften av 1 ½ stor lime (Kan bruke bare 1 lime! Smak til)

Slik gjør du:

Bunn:

Knus kjeks til smuler og smelt smøret.

Rist mandelflak og deretter kokosmasse gyllent i en tørr stekepanne.

Kjør mandelflakene et par sekunder i en kjøkkenmaskin (Ikke for lenge. Skal ikke bli mel)

Bland sammen kjekssmuler, mandler og kokosmasse i en bolle og rør inn smøret.

Trykk massen ned i bunnen av en papirkledd springform. Trykk noe av massen opp langs kanten om du vil :-)

Sett formen kjølig.

Fyll:

Rist kokosmassen gyllen på middels varme i en tørr stekepanne. (Vær forsiktig, det brenner seg lett)

Pisk osten glatt på middels hastighet med håndmikser eller kjøkkenmaskin med ballongvisp.

Støt rørsukkeret i en morter eller kjør hurtig i en blender slik at sukkerkornene blir bittesmå. Rør deretter rørsukkeret og vaniljeekstrakt inn i ostemassen. Rør til slutt inn limesaften.

Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott. Vend til slutt inn ristet kokosmasse.

Hell fyllet i kakeformen og sett kaken kaldt i minst to timer, eller natten over.

Oppskrift/Styling/ Foto: Therese Knutsen

Før servering pyntes kaken med kokosmasse og eventuelt friske spiselige fiolblomster.

Ønsker du en hvit kaketopp som på bildene bruker du kokosmasse uten å riste den. Ved å riste kokos til pynt får du et enda mer gyllent utseende på kaken. Lekkert begge deler! :-) Opp til deg!

Enjoy!

Therese

No Comments

Post a Comment