COCONUT CAKE
DEILIG KREMET KOKOSKAKE
En frisk og kremet kokoskake passer til de aller fleste anledninger tenker jeg :-) I hvert fall om man er like begeistret for kokos som store deler av min familie!
Denne oppskriften er resultat av helgens kreative prosjekt på kjøkkenet. :-)
Resultatet fikk svært gode anmeldelser her hjemme, så jeg synes du skal teste ut denne kaken. Funker som påskekake, i sommerbursdag, til helgekosen, og ikke minst som tropisk ferieminnekake ;)
Til bunnen trenger du: (springform på 24cm)
200 g digestive kjeks
50 g kokosmasse
50 g mandelflak
120 g smeltet meierismør
Til fyllet trenger du:
2 bokser filadelfiaost
120 g brunt rørsukker
2 ts vaniljeekstrakt (Ikke essens!! :) )
2 ½ dl kremfløte
2 dl kokosmasse
Saften av 1 ½ stor lime (Kan bruke bare 1 lime! Smak til)
Slik gjør du:
Bunn:
Knus kjeks til smuler og smelt smøret.
Rist mandelflak og deretter kokosmasse gyllent i en tørr stekepanne.
Kjør mandelflakene et par sekunder i en kjøkkenmaskin (Ikke for lenge. Skal ikke bli mel)
Bland sammen kjekssmuler, mandler og kokosmasse i en bolle og rør inn smøret.
Trykk massen ned i bunnen av en papirkledd springform. Trykk noe av massen opp langs kanten om du vil :-)
Sett formen kjølig.
Fyll:
Rist kokosmassen gyllen på middels varme i en tørr stekepanne. (Vær forsiktig, det brenner seg lett)
Pisk osten glatt på middels hastighet med håndmikser eller kjøkkenmaskin med ballongvisp.
Støt rørsukkeret i en morter eller kjør hurtig i en blender slik at sukkerkornene blir bittesmå. Rør deretter rørsukkeret og vaniljeekstrakt inn i ostemassen. Rør til slutt inn limesaften.
Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott. Vend til slutt inn ristet kokosmasse.
Hell fyllet i kakeformen og sett kaken kaldt i minst to timer, eller natten over.
Oppskrift/Styling/ Foto: Therese Knutsen
Før servering pyntes kaken med kokosmasse og eventuelt friske spiselige fiolblomster.
Ønsker du en hvit kaketopp som på bildene bruker du kokosmasse uten å riste den. Ved å riste kokos til pynt får du et enda mer gyllent utseende på kaken. Lekkert begge deler! :-) Opp til deg!
Enjoy!
Therese
No Comments