CITRUS CHEESECAKE
FRISK OSTEKAKE MED LIME
Ostekake er en av mine favoritter når det kommer til kake. Frisk smak, silkemyk topping, og god crunch i bunnen! :-)
Oppskriften er velbrukt ( det er tydelig å se i oppskriftspermen ;) ), men denne gangen testet jeg ut en ny vri. Null raffinert sukker! Til og med geleen laget jeg selv. Ikke noe problem faktisk!
Kaken ble supergod, og du kan nå få velge om du vil bruke raffinert sukker i kaken, samt kjeks i bunnen, eller du kan teste den nye sukkerfrie varianten. Eller, hvorfor ikke prøve begge…? ;-)
Til sukkerfri ostekake trenger du:
Bunn:
150g cashewnøtter
150g mandler
100g meierismør
1/2 ss tagatesse
Gele:
1/2 dl ferskpresset limejuice
Sest av 2-3 lime
1 1/2 ss tagatesse
2 dl vann
6 plater gelatin
Topping:
2,5 dl fløte
60 g tagatesse
1 stor ts vaniljepulver
1 beger seterrømme
1 beger filadelfiaost
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Riv skallet på 2 lime med et sestjern/fint rivjern.
Press saft av lime til du får 1/2 dl.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, til de blir myke.
Kok opp vann, limesaft og sest. Kryst deretter gelatinplatene og rør inn. Avkjøl. Skal ikke stivne!
Smelt smøret. Mal mesteparten av nøttene i en blender/stavmikser. Grovhakk resten.
Bland nøttene i smøret og trykk dette ut i en bakepapirkledd kakeform (24cm)
Stek bunnen i ti minutter, til den er gyllen. Sett til avkjøling.
Pisk fløte, tagatesse og vaniljepulver til krem.
Pisk rømme og ost til glatt masse.
Bland krem og osteblandingen og hell i avkjølt limegeleblanding i tynn stråle.
Hell toppingen over den avkjølte nøttebunnen, og sett i kjøleskap i minimum 5 timer, eller natten over.
Pynt kaken med nyrevet skall av 1 lime, og eventuelt sitronmelisse eller spiselige blomster.
Til kake med sukker trenger du:
Bunn:
200g Digestive-kjeks
1ss sukker
50-100g valnøtter
100g meierismør
Fyll:
2,5 dl fløte
125g melis
2ts vaniljesukker
1 beger seterrømme
1 beger filadelfiaost
1 pk appelsin eller sitrongele (bruk kun halv vannmengde! )
Oppskrift/styling/foto © Therese Knutsen
Slik gjør du:
Kok opp 2,5 dl vann og bland inn gelepulveret. Avkjøl uten at det stivner.
Smelt smøret. Knus kjeksene med en kjevle og grovhakk nøttene. Bland dette sammen og trykk ut i en papirkledd form (24cm)
Pisk fløte, melis og vaniljesukker til krem.
Pisk rømme og ost til glatt masse.
Bland krem og ostemasse, og hell deretter i avkjølt gelevæske i tynn stråle.
Sett kaken i kjøleskap i minimum 5 timer, eller natten over.
Server med friske bær.
Håper dere liker begge disse deilige ostekakene. Perfekte sommersmaker!
Enjoy!
Therese
Stefan Kalmar
16. juli 2018 at 15:16Har testat den… har njutit av den tillsammans med familjen… och jag kommer definitivt att göra den igen
Tack!
Therese Knutsen
6. august 2018 at 11:09Hei Stefan,
Så glad jeg blir for slike tilbakemeldinger! :-) Tusen takk!
Ha en riktig fin ny uke!
Mvh
Therese