CITRUS CHEESECAKE

FRISK OSTEKAKE MED LIME

Ostekake er en av mine favoritter når det kommer til kake. Frisk smak, silkemyk topping, og god crunch i bunnen! :-)

Oppskriften er velbrukt ( det er tydelig å se i oppskriftspermen ;) ), men denne gangen testet jeg ut en ny vri. Null raffinert sukker! Til og med geleen laget jeg selv. Ikke noe problem faktisk!

Kaken ble supergod, og du kan nå få velge om du vil bruke raffinert sukker i kaken, samt kjeks i bunnen, eller du kan teste den nye sukkerfrie varianten. Eller, hvorfor ikke prøve begge…? ;-)

Til sukkerfri ostekake trenger du:

Bunn:

150g  cashewnøtter

150g mandler

100g meierismør

1/2 ss tagatesse

Gele:

1/2 dl ferskpresset limejuice

Sest av 2-3 lime

1 1/2 ss tagatesse 

2 dl vann

6 plater gelatin

Topping:

2,5 dl fløte

60 g tagatesse

1 stor ts vaniljepulver

1 beger seterrømme

1 beger filadelfiaost

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Riv skallet på 2 lime med et sestjern/fint rivjern.

Press saft av lime til du får 1/2 dl.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, til de blir myke.

Kok opp vann, limesaft og sest. Kryst deretter gelatinplatene og rør inn. Avkjøl. Skal ikke stivne!

Smelt smøret. Mal mesteparten av nøttene i en blender/stavmikser. Grovhakk resten.

Bland nøttene i smøret og trykk dette ut i en bakepapirkledd kakeform (24cm)

Stek bunnen i ti minutter, til den er gyllen. Sett til avkjøling.

Pisk fløte, tagatesse og vaniljepulver til krem.

Pisk rømme og ost til glatt masse.

Bland krem og osteblandingen og hell i avkjølt limegeleblanding i tynn stråle.

Hell toppingen over den avkjølte nøttebunnen, og sett i kjøleskap i minimum 5 timer, eller natten over.

Pynt kaken med nyrevet skall av 1 lime, og eventuelt sitronmelisse eller spiselige blomster.

Til kake med sukker trenger du:

Bunn:

200g Digestive-kjeks

1ss sukker

50-100g valnøtter

100g meierismør

Fyll:

2,5 dl fløte

125g melis

2ts vaniljesukker

1 beger seterrømme

1 beger filadelfiaost

1 pk appelsin eller sitrongele (bruk kun halv vannmengde! )

Oppskrift/styling/foto © Therese Knutsen

Slik gjør du:

Kok opp 2,5 dl vann og bland inn gelepulveret. Avkjøl uten at det stivner.

Smelt smøret. Knus kjeksene med en kjevle og grovhakk nøttene. Bland dette sammen og trykk ut i en papirkledd form (24cm)

Pisk fløte, melis og vaniljesukker til krem.

Pisk rømme og ost til glatt masse.

Bland krem og ostemasse, og hell deretter i avkjølt gelevæske i tynn stråle.

Sett kaken i kjøleskap i minimum 5 timer, eller natten over.

Server med friske bær.

Håper dere liker begge disse deilige ostekakene. Perfekte sommersmaker!

Enjoy!

Therese

2 Comments
  • Stefan Kalmar

    16. juli 2018 at 15:16 Svar

    Har testat den… har njutit av den tillsammans med familjen… och jag kommer definitivt att göra den igen

    Tack!

    • Therese Knutsen

      6. august 2018 at 11:09 Svar

      Hei Stefan,

      Så glad jeg blir for slike tilbakemeldinger! :-) Tusen takk!

      Ha en riktig fin ny uke!

      Mvh

      Therese

Post a Comment