CHRISTMAS COCKTAIL

FRISK JULECOCKTAIL MED APPELSIN OG PASJONSFRUKT

En frisk og sprudlende cocktail med appelsin og pasjonsfrukt er den perfekte start på et hvert juleselskap tenker jeg :-)

En julefest i Bergen tidlig i desember gav meg inspirasjonen til denne drinken. Jeg prøvde nemlig Aperol Spritz for første gang, og den var supergod. Frisk, ikke for søt, og med litt skarp kant.

Jeg har lenge hatt lyst å prøve å lage cocktail i en iskule, og har for flere måneder siden kjøpt inn iskuleformer og en marinadesprøyte til dette formålet ;) Du trenger absolutt ikke dette for å lage denne cocktailen, men det ble så passende med en «julekuledrink» nå til jul :-)

Vil du prøve denne, da trenger du : ( Til 2 cocktails )

4 pasjonsfrukter

Saften av 1 lime (Sil limesaften for å unngå fruktkjøtt i drinken)

1/2-1  dl aperol

1/2 dl Pellegrino (med appelsinsmak, eller naturell)

Eventuelt 1 ts sukker om du liker søtere drinker

Cava (Jeg liker denne, men den er veldig lite søt)

Jeg så en instruksjonsvideo HER som viste hvordan jeg skulle gå frem for å lage en iskuledrink. Ta en titt om du har lyst å prøve :-)

Du kan også helle blandingen i et cocktailglass med isbiter, og deretter fylle opp med cava/prosecco

Slik gjør du:

Skrap ut fruktkjøttet av pasjonsfruktene og press juicen gjennom en sil slik at steinene ikke blir med.

Hell deretter i aperol, Pellegrino, og limesaft. (og eventuelt sukker)

Sett blandingen kjølig til du skal servere drinkene. (Dette kan godt forberedes dagen i forveien.)

Ved servering fordeler du den iskalde blandingen i cocktailglass med isbiter. (Eller følg instruksjonsvideoen om du lager kuler)

Gjestene knuser kulen, og deretter helles cava/prosecco i glassene

Toppes opp med bobler og nytes iskald!

Oppskrift/Styling/Foto: © Therese Knutsen

La julefesten starte! Kos dere! :-)

Therese

No Comments

Post a Comment