CHRISTMAS CARROT CAKE
Gulrotkake med deilig smak av jul!
Gulrotkaken min har fått en smak av jul i år, og den ble så god at jeg selvfølgelig deler oppskriften :-) Grunnoppskriften er den samme, men appelsin og karamelliserte pekannøtter gir ekstra julestemning til denne familiefavoritten.
Til kaken trenger du:
(Til en 24cm rund kakeform)
4 egg
2,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
3 toppede ts kanel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje
4 dl revne gulrøtter
Ca 2 ss lønnesirup til karamellisering av nøtter
Zest av 2 appelsiner, samt 1/2 dl saft fra appelsin
150 g pekan-nøtter
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader.
Pekannøttene ristes lett i tørr panne på middels/høy varme. Tilsett maple sirup og vend nøttene i pannen et par minutter slik at de dekkes av sirup. Spre nøttene ut på et bakebrett og stek i ovnen (180 grader) i 5-8 minutter. Avkjøl og grovhakk nøttene.
Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
Vend inn appelsinskall og appelsinsaft i eggedosis.
Bland mel, kanel,bakepulver, salt og vaniljesukker og sikt dette i eggedosisen vekselsvis med olje.
Vend inn revne gulrøtter og hakkede karamelliserte nøtter til slutt.
Stek kaken i en papirkledd og smurt kakeform i ca. 45 minutter. Sjekk med kakepinne at røre ikke sitter fast.
Avkjøl kaken på rist før du tar på glasuren.
Glasur:
200 g filadelfiaost
200 g melis
ca. 1 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Zest av 1/2 appelsin
Pisk sammen ost, melis og vaniljesukker på lav hastighet til en glatt glasur. Tilsett appelsinskall og fortsett piskingen på høy hastighet. Hell i litt og litt fløte. Pisk videre til jevn tykk glasur.
Bred glasuren på kaken.
Tips! Del gjerne kaken i to og ha glasur midt i kaken også.
Oppskrift/ Styling og foto: ©Therese Knutsen
Den hvite glasuren gir kaken rett vinterstemning og det er bare fint at den får et rustikt uttrykk. Som snø… Det passer i hvert fall meg fint i og med at jeg ikke helt får til de glatte jevne glasurene ;)
Tips! Noen grener frisk rosmarin satt på hode blir fine «juletrær» som gir kaken julestemning :-) Superenkel pynt! Jeg avsluttet med et lite melisdryss for å gi kaken ekstra vinterlook.
Håper du blir inspirert til å lage denne deilige «julekaken» Kan være en fin avveksling til alle de små sprø julekakene vi baker på denne tiden.
Nyt førjulstiden!
Therese
No Comments