CHOCOLATE HEAVEN
SJOKOLADEKAKE MED HASSELNØTTER OG KAFFE
Hva er vel bedre enn kombinasjonen sjokolade, nøtter og kaffe…? Lite spør du meg ;-)
Anbefaler dere virkelig å prøve ut denne fantastiske kaken.
Og…, du kan selv bestemme hvor mørk du ønsker kaken skal være. Bruker du kun 70% sjokolade, blir kaken mørk og dyp i smaken, men bytter du ut deler av sjokoladen med lys sjokolade, da får du en lettere kake med assosiasjoner til deilig Nugatti :-D Up to you!
Dette trenger du:
250 g sjokolade (70% kakao for dyp sjokoladesmak, men bruk gjerne lysere varianter)
180 g meierismør
70 g ferskbrygget espresso
6 egg
180 g sukker (150g ved bruk av lys sjokolade)
250 g hjemmelaget hasselnøttmel (fortvil ikke, det er superenkelt å lage ;) )
20 g usøtet kakaopulver
5 g salt
Slik gjør du:
Sett ovnen på 190 grader.
Spre hasselnøttene utover et bakepapir på en rist. Rist de i ovnen i ca. 10 minutter (til de er godt gylne, og lukter himmelsk)
Ta ut nøttene og pakk de inn i et kjøkkenhåndkle. Gni de godt mot hverandre slik at alt skallet fjernes. Avkjøl nøttene, og mal dem i en blender eller nøttekvern
Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Hell i nybrygget espresso, og salt. Rør godt, og sett til avkjøling.
Pisk egg og sukker i en bolle over vannbad til tykk eggedosis (ca. 5 minutter)
Hell sjokolademiksen i eggedosisen, og pisk i ytterligere 2-3 minutter.
Vend inn hasselnøttmel og kakao med en slikkepott.
Hell røren i en papirkledd og smurt kakeform (26cm)
Stek i ca. 40 minutter. (Skal dirre litt i midten)
Server gjerne med appelsinfileter, yoghurtis vanilje, og selvfølgelig med hjemmelaget salt karamellsaus!
Favoritten er min egen Appelsin karamellsaus med havsalt!!
Oppskrift og bilder: Therese Knutsen
Enjoy!
Therese
No Comments