CHOCOLATE AND LICORICE DESSERT
DESSERT MED SJOKOLADE, LAKRIS OG FRISK SITRON
Inspirasjonen til oppskriftene jeg lager kommer fra så mange steder…. Reiseopplevelser, bøker og magasiner, årstidene, og veldig ofte fra mine egne og familiens favoritter. :-)
Denne desserten er inspirert av påsken som nærmer seg, minner fra naturen og fargene på Island i fjor sommer, en nyinnkjøpt kokebok, min favorittkos… sjokolade, resten av familiens favorittkos… lakris, og til slutt, vår felles favoritt…. SJOKOLADE MED LAKRIS!
Hjemmelaget sjokoladebrekk med lakris og havsalt, frisk lemoncurd, samt mandelcrunch og deilig hvit sjokoladeis. Og det hele toppes med sprø lakrismarengs! Mmmmm!
Det blir altså noen elementer å lage, men ingenting er vanskelig eller tidkrevende, og det meste kan faktisk lages flere dager før desserten skal serveres! Tipp topp i en travel hverdag! :-D
Tips! Om du absolutt ikke finner tid til å lage alle elementene selv, se etter tipsene til enklere løsninger underveis i oppskriften ;) Kun til bruk i nødstilfeller altså!!
Start med å lage mandelcrunch. Dette er hjemmelagde Biscotti (kjeks) med mandel og sitron som jeg har lagt i en pose og knust i biter med en kjevle. Resten av kjeksene oppbevarer du i en tett boks ved kaffemaskinen, eller tar med i tursekken i påsken ;)
Dette trenger du til Biscotti med mandler og sitron:
Sjokoladebrekket er superenkelt å lage, og dette ble så godt at min kjære mann mente jeg burde begynne å selge det :-D
Dette trenger du:
100 g Freia melkesjokolade
40 g finhakket kvalitets-lakris (Jeg elsker DENNE )
En klype maldonsalt (Jeg hadde sort havsalt fra Island)
Slik gjør du:
Finhakk lakrisbitene.
Smelt sjokoladen over vannbad og vend inn lakrisbitene.
Bre blandingen tynt utover et pakepapir, strø sort havsalt over og sett kjølig i et par timer, og brekk deretter i passe serveringsbiter.
Oppskriften min på lemoncurd finner du HER!
Tips! Lemoncurd kan til nød kjøpes ferdig ;)
Lakrismarengsen er en ekstra wow-faktor til denne desserten. Så utrolig lekker! Inspirert av de fantastiske sorte vulkanfjellene og de sorte sanddynene vi besøkte på Island!
Dette trenger du:
150 g hvit sjokolade
1/2 dl H-melk
1 klype salt
1 1/2 dl søtet kondensert melk
Stang og frø fra en vaniljestang
3 dl fløte
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen sammen med melk og salt i en liten panne på medium varme.
Trekk pannen bort fra varmen og pisk inn kondensert melk og vaniljefrø med en visp. Hell blandingen i en bolle, ha i vaniljestangen og sett bollen i kjøleskap til den er helt avkjølt. Ta ut vaniljestangen.
Pisk fløten til krem og vend den litt og litt inn i sjokolade/melkeblandingen til du får en glatt myk krem.
Bruk en ismaskin til å fryse inn iskremen, eller frys i en beholder i 5-6 timer. Husk å røre hvert 30 minutt første to timene i fryseren.
Tips! Du kan bruke ferdigkjøpt iskrem ;)
Ved servering:
Strø en spiseskje mandelcrunch på tallerkenen og legg en bit sjokoladebrekk på toppen. Dryss over litt lakrispulver før du legger en iskule på toppen av sjokoladen. Legg deretter på et par toppede teskjeer lemoncurd og pynt med spiselige blomster (fiol) og et gjerne par lakrismandler. Disse lakrismandlene brukte jeg.
Håper dere blir inspirert og har lyst å prøve denne desserten, for den ble rett og slett helt magisk!!
Enjoy!
Therese
No Comments