CHICKEN SALAD WITH SWEET POTATO CHIPS

NY SALATFAVORITT MED SPRØ SØTPOTETCHIPS

Kyllingsalat med søtpotetchips

Etter en koselig lunchdate med bloggkollegaer i Oslo i forrige uke, kom jeg hjem med en ny salatfavoritt :-)

Et par dager etterpå måtte jeg lage min egen lille vri på denne, og den falt virkelig i smak her hjemme! Bildet over la jeg ut på Instagram samme kveld, og flere av mine fine følgere ønsket oppskriften :-)

Derfor…, her er min variant av Homan Bistro`s kyllingsalat:

Til 2 personer:

2 kyllingfileter

1 søtpotet

1 pose baby leaf blanding

4 skiver bacon

1/2 mango

10 cherrytomater

KYLLINGMARINADE:

3 ss olje

2 ss frisk timian finhakket

Chiliflakes (så mye du tør ;) )

2 fedd hvitløk finhakket

Bland alt i en brødpose og tilsett kyllingfiletene. Marineres en times tid.

DRESSING:

2 ss Hellmanns majones

2 ss lettrømme

Saften av 1/2 lime

1 ts chipotle chilipulver ( kan erstattes med chiliflakes og røkt paprikapulver)

1 klype salt

1/2 ts hvitløkspulver

1/2 ts løkpulver

Bland alle ingrediensene, og sett dressingen kaldt til resten er klart til servering.

RØDVINSGLAZE:

2 dl kraftig rødvin

2 ts. akasiehonning

Hell vin og honning i en liten panne, og kok på middels varme til væsken er redusert til ca. 3 ss tykk glaze.

Untitled - 1

SLIK GJØR DU:

Sett på stekeovnen. Legg kyllingfiletene i marinaden. Lag dressingen, og sett denne kaldt.

Fortsett med søtpotetchipsen. Her har jeg to fremgangsmåter!

Har du tid, så vil jeg absolutt anbefale første metode, men om tiden er litt knappere, benytt metode 2 :-)

Metode 1:

Skrell søtpoteten, ( eller la skalle være på) og bruk en mandolin eller ostehøvel til å lage tynne skiver.

Legg skivene på en bakepapirkledd bakeplate, strø over litt maldonsalt, og stek på 90 grader varmluft i 2,2- 3 timer. Snu gjerne på skivene underveis.

Metode 2:

Dypp skivene i litt olje, og legg de på en bakepapirkledd bakeplate. Strø over litt maldonsalt, og stek på 200 grader varmluft i ca.40 minutter. Snu skivene litt underveis.

Søtpotetchipsen avkjøles på et tørkepapir, og serveres så fort de er avkjølt.

Stek kyllingfiletene et par minutter på hver side, og pensle på rødvinsglazen før de gjennomstekes på lavere varme. Snu filetene underveis og pensle med glaze.

Stek baconskivene sprø i en liten stekepanne, og la de hvile på et tørkepapir før servering.

Gi resten av glazen et oppkok, og la det koke i ca.1 minutt. Like før servering pensles dette på toppen av filetene.

Del tomatene i to, skrell og del opp mangoen i tynne skiver.

Fordel salatblandingen på to tallerkner, og tilsett tomater og mangoskiver.

Ved servering skjæres kyllingen i skiver og legges på toppen av salaten sammen med baconskiver og sprø søtpotetchips.

Ha ønsket mengde dressing over til slutt, og…

IMG_9158 Kyllingsalat med søtpotetchips// Images: Iphone Pictures by Therese Knutsen //

NYT!! :-)

Therese

No Comments

Post a Comment