CARROT CAKE
SAFTIG GULROTKAKE MED NØTTER
Denne saftige gulrotkaken har jeg bakt i over 20 år nå, og den blir alltid en suksess :-) Nye naboer kom innom med denne for å ønske oss velkommen når vi flyttet til Trondheim for å studere, og vi har siden den gang vært gode venner!
Jeg har gjort noen småjusteringer i oppskriften opp gjennom årene, og nå har jeg endelig fått skrevet den ned her slik at du også kan lage den! :-)
Dette trenger du:
(Til en 24cm rund kakeform)
4 egg
2,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
3 toppede ts kanel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje
4 dl revne gulrøtter
100 g. hakkede valnøtter eller pekan-nøtter (Kan utelates)
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader.
Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland mel, kanel,bakepulver, salt og vaniljesukker og sikt dette i eggedosisen vekselsvis med olje.
Vend inn revne gulrøtter og hakkede nøtter til slutt.
Stek kaken i en papirkledd og smurt kakeform i 45 minutter til 1 time.
Avkjøl kaken på rist før du tar på glasuren.
Oppskrift/ Styling og foto: ©Therese Knutsen
Glasur:
200 g filadelfiaost
200 g melis
ca. 1 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Pisk sammen ost, melis og vaniljesukker på lav hastighet til en glatt glasur. Fortsett piskingen på høy hastighet og hell i litt og litt fløte. Pisk videre til jevn tykk glasur.
Bred glasuren på kaken og pynt med ristede nøtter.
Tips! Del gjerne kaken i to og ha glasur midt i kaken også.
Therese
No Comments