BUBBLING WEEKEND
Det snør, det snør… Helt hvitt utenfor vinduene i dag, og det er ikke hverdagskost i november her på Sunnmøre ;-) Det kribler litt i julestemningen akkurat nå altså. Og.., det nærmer seg jo desember, advent, og koselige juleforberedelser med stormskritt :-) Julebordsesongen er allerede i gang for min del, og vi treffes enda oftere enn ellers i året til hyggelige kvelder med god mat og drikke. Love it!! :-)
Da passer det utmerket med litt sprudlende eplegløgg sammen med pepperkaker og blåmuggost når gjestene kommer.
Gløggoppskriften under er den samme gode som vi har laget utallige ganger i førjulstiden her hos oss, men til fest får den en sprudlende twist :) (Kan absolutt utelates altså.)
Alle ingrediensene varmes opp til kokepunktet, så skal gløggen trekke i ca 10 min for å få den deilige smaken av julekrydder og appelsin. Sil blandingen og fordel i glass eller krus.
Twisten: Ved servering toppes glasset med Prosseco eller annen halvtørr musserende vin.
Tips! Prøv denne i gløggen. Min favoritt ;)
Med bobler i glasset kan vel førjulsfestene begynne litt tidlig, eller?! ;)
God helg alle sammen!
The fesive season is coming up soon, and this spiced cider is a winner at any Christmas gathering. Try this recipe if you are having guests the following month, and compliment it with some gingerbread cookies and blue cheese! Warm apple juice with Christmas spices. And the bubbling twist for partynights…topping it with dry Prosseco. You should try this!! Mmmm!
Have a bubbling weekend!
Therese