17. MAI

BORDDEKKING PÅ BARNAS DAG :-)

IMG_2021

Jeg har jo dekket flere tradisjonelle 17. mai bord gjennom årene. Ta en titt HER og HER for eksempel. Derfor gjør jeg en liten vri i dag :-)

17. mai er jo først og fremst barnas dag, så derfor en borddekking rettet mot alle de herlige, begeistrede og strålende barna våre! De som synger så fint i barnetoget, roper HURRA av full hals hele dagen, og som ikke minst får lov til å spise akkurat så mange is de vil denne dagen :-)

IMG_2013RED_edited-1

Fantastisk om været er fint, slik at bordet kan dekkes ute selvfølgelig! ;-) Og pynten på bordet er selvfølgelig…, iskjeks! Fylt med hvite sarte blomster. Jeg spurte pent på blomsterbutikken om å få kjøpe noen reagensrør med gummitopp, slik at blomstene får vann. Jeg har brukt syriner her, men ser for meg at det også ville være fint om noen av de var fylt med en peon i knopp. Da blir det jo som en kuleis ;)

IMG_2029

IMG_2021_edited-1

Hvitt på hvitt er så vårlig og lekkert. Har man klar noen glassvaser på bordet, kan barna sette flaggene sine i etter barnetoget, og det blir 17.mai-fest med en gang!

IMG_20082

La barna skrive navnet sitt med glasstusj på sitt glass :)

IMG_2059_edited-1

Barnebordet kan senere endres raskt, ved å bytte ut serviset og sette frem boblene ;-) Og du…, vil du lage lanternene av kakepapir, så finner du fremgangsmåte HER

Tips! En enklere variant enn lanterner, er å dekke hvite ballonger med kakepapir. ( Det er det jeg har gjort ;-) Fin dekor over bordet både til 17. mai, bryllup og fest.

Håper dere fikk noen ideer til 17. mai-feiringen som nå er kun få dager unna! Jippi!

Ha en strålende torsdag!

Therese

0

LEMON CURD SUCCESS

FRISK FESTKAKE MED SITRONKREM

FullSizeRender3

Denne kaken diktet jeg opp til min kjære svigermors 70 års dag i April, og jeg laget den også til konfirmasjonen nå i helgen. Stor suksess begge gangene, og mange har ønsket oppskriften, så den skal jeg selvfølgelig dele med dere :-)

Kaken er frisk og syrlig, med deilig crunch fra nøtter og sjokolade. Perfekt på 17 mai tenker jeg ;) Da kan man jo gjemme lemoncurden helt under kremen, og så pynte kremtoppen med røde og blå bær! Mmm!

Lemoncurden bør helst lages senest dagen før den skal brukes, og nøttebunnen kan godt lages flere dager i forveien og fryses. Da er det jo bare monteringen som gjenstår på 17 mai da… Helt topp! ;-)

Untitled - 1

Slik gjør du:

Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring til den blir tykk og kremet. Trekk kjelen fra platen og rør inn smøret i terninger.

Sil kremen og hell på rene glass (Rene glass settes i ovnen på 100 grader mens du lager kremen. Lokket kokes.)

Sett kremen i kjøleskapet når glasset har blitt helt avkjølt på kjøkkenbenken. Her kan glasset stå i flere uker.

Tips! Vil du lage appelsin- curd følger du samme oppskrift, men bytter ut sitron med appelsin. Eneste forskjell er at man bytter ut 4 ss av appelsinsaften med sitronsaft for å få litt ekstra syre i kremen.

………..

NØTTEBUNN:

4 eggehviter

150 g melis

100 g mandler grovhakkede

50 g valnøtter grovhakkede

50 g 70 % sjokolade grovhakket

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 Stivpisk eggehvitene. Ha i melis og pisk inn melis. Vend inn nøtter og sjokolade.

Hell røren i smurt kakeform (24cm) med bakepapir i bunnen, Stekes i ca. 45 minutter.

Ved servering: Smør lemoncurd på toppen av nøttebunnen. Pisk 3 dl fløte til krem, og dekk toppen med den. Strø over hakket sjokolade.

………..

Enjoy!

2