KITCHEN IN THE FALL

HØST PÅ KJØKKENET

IMG_0340Ikea2

God design er mer enn det du ser!

Dette er Ikeas katalogtema denne høsten, og på deres spørsmål om hva god design betyr for meg, ble deres eget katalogtema det beste svaret :-)

God design for meg er nettopp det! «Mer enn det du ser»

 Både i jobben som interiørdesigner, og her hjemme hos meg selv, er funksjonalitet og skreddersydde løsninger i fokus. Balansen mellom det visuelle, og det praktiske er viktig når møbler og interiør skal velges ut. Jeg liker spesielt godt møbler som kan brukes på flere ulike måter, og som booster kreativiteten litt ekstra.

I hele huset har vi benyttet Ikeas oppbevaringsmoduler på ulike måter. Innebygd i veggen på kjøkken og stue, som funksjonell sittebenk i vinduet ved spisebordet, og som skreddersydde garderobeløsninger.

IMG_0110red

En av høstens nyheter hos Ikea er brettbordet i metall, som er en del av deres Limited edition serie «SVÄRTAN» 

«Med mønstre fra bylandskap inviterer SVÄRTAN-kolleksjonen oss til å utforske en side av India uten de sterke fargene som de fleste av oss forbinder med dette vakre landet. Kolleksjonen, som er utviklet i samarbeid med den svenske tekstildesigneren Martin Bergström og indiske motestudenter, består av sengetøy, tekstiler, papirprodukter, tepper, skåler, glasstøy og metallprodukter i svart, hvitt og grått.» Hele denne kolleksjonen passer inn hos meg ;-)

Bordet er akkurat det jeg trenger nå, et lett avlastningsbord ved sittebenken som enkelt foldes sammen når kaffepausen er over, og som også kan brukes til flere ting ;)

IMG_0427red

Brettet blir fin dekor på veggen…,

2

..og understellet blir et flott bokstativ til mine mange interiørbøker når det settes på høykant. Da kommer de vakre, og inspirerende bildene frem på en helt annen måte. Smart ikke sant?

IMG_0355red

Gleder meg til å sitte her med en god bok når høstregnet trommer på vinduet.

Skapene under seteputen er fra Ikeas mange kjøkkenmoduler. Super oppbevaring til kokebøker og magasiner. :)  Et skreddersydd møbel med flere funksjoner.

De fleste av våre oppbevaringsløsninger her hjemme er laget på samme måte. Flere av modulene har vi tatt med fra tidligere boliger, men satt sammen på nye måter. Bra for både miljøet og lommeboken ;) Et godt eksempel på at god design er mer enn det du ser.

IMG_0136red// Foto: Therese Knutsen//

 Ikea har også et par andre smarte nyheter som jeg synes dere bør ta en nærmere titt på! Deres nye multifunksjonelle «Knotten» , og den praktiske «Vallentuna»

Ha en fin søndagskveld, og en strålende ukestart i morgen! :-)

Therese

2

CHICKEN SALAD WITH SWEET POTATO CHIPS

NY SALATFAVORITT MED SPRØ SØTPOTETCHIPS

Kyllingsalat med søtpotetchips

Etter en koselig lunchdate med bloggkollegaer i Oslo i forrige uke, kom jeg hjem med en ny salatfavoritt :-)

Et par dager etterpå måtte jeg lage min egen lille vri på denne, og den falt virkelig i smak her hjemme! Bildet over la jeg ut på Instagram samme kveld, og flere av mine fine følgere ønsket oppskriften :-)

Derfor…, her er min variant av Homan Bistro`s kyllingsalat:

Til 2 personer:

2 kyllingfileter

1 søtpotet

1 pose baby leaf blanding

4 skiver bacon

1/2 mango

10 cherrytomater

KYLLINGMARINADE:

3 ss olje

2 ss frisk timian finhakket

Chiliflakes (så mye du tør ;) )

2 fedd hvitløk finhakket

Bland alt i en brødpose og tilsett kyllingfiletene. Marineres en times tid.

DRESSING:

2 ss Hellmanns majones

2 ss lettrømme

Saften av 1/2 lime

1 ts chipotle chilipulver ( kan erstattes med chiliflakes og røkt paprikapulver)

1 klype salt

1/2 ts hvitløkspulver

1/2 ts løkpulver

Bland alle ingrediensene, og sett dressingen kaldt til resten er klart til servering.

RØDVINSGLAZE:

2 dl kraftig rødvin

2 ts. akasiehonning

Hell vin og honning i en liten panne, og kok på middels varme til væsken er redusert til ca. 3 ss tykk glaze.

Untitled - 1

SLIK GJØR DU:

Sett på stekeovnen. Legg kyllingfiletene i marinaden. Lag dressingen, og sett denne kaldt.

Fortsett med søtpotetchipsen. Her har jeg to fremgangsmåter!

Har du tid, så vil jeg absolutt anbefale første metode, men om tiden er litt knappere, benytt metode 2 :-)

Metode 1:

Skrell søtpoteten, ( eller la skalle være på) og bruk en mandolin eller ostehøvel til å lage tynne skiver.

Legg skivene på en bakepapirkledd bakeplate, strø over litt maldonsalt, og stek på 90 grader varmluft i 2,2- 3 timer. Snu gjerne på skivene underveis.

Metode 2:

Dypp skivene i litt olje, og legg de på en bakepapirkledd bakeplate. Strø over litt maldonsalt, og stek på 200 grader varmluft i ca.40 minutter. Snu skivene litt underveis.

Søtpotetchipsen avkjøles på et tørkepapir, og serveres så fort de er avkjølt.

Stek kyllingfiletene et par minutter på hver side, og pensle på rødvinsglazen før de gjennomstekes på lavere varme. Snu filetene underveis og pensle med glaze.

Stek baconskivene sprø i en liten stekepanne, og la de hvile på et tørkepapir før servering.

Gi resten av glazen et oppkok, og la det koke i ca.1 minutt. Like før servering pensles dette på toppen av filetene.

Del tomatene i to, skrell og del opp mangoen i tynne skiver.

Fordel salatblandingen på to tallerkner, og tilsett tomater og mangoskiver.

Ved servering skjæres kyllingen i skiver og legges på toppen av salaten sammen med baconskiver og sprø søtpotetchips.

Ha ønsket mengde dressing over til slutt, og…

IMG_9158 Kyllingsalat med søtpotetchips// Images: Iphone Pictures by Therese Knutsen //

NYT!! :-)

Therese

0