CHRISTMAS SWEETS

SØTE JULEGAVER

IMG_1625 Christmas Rocky Road

Spiselige gaver er så fint å gi bort synes jeg :-) I mange år har hjemmelagde Biscotti, og Karameller vært tradisjon å gi bort her hos oss.

I år ønsket jeg å teste ut en ny søt julegave, og etter å ha hentet litt inspirasjon laget jeg en juleutgave av den populære Rocky Road konfekten. Rett og slett en miks av alt som er godt ;-)

Det ble storsuksess her hjemme, så vi gir ikke bort riktig alle;)

CHRISTMAS ROCKY ROAD:

IMG_1600 Christmas Rocky Road_edited-1

Dette trenger du:

800 g melkesjokolade, smeltet

2 ss solsikkeolje

100 g Saltstenger, i biter

200 g lakris (jeg bruker RJ`s lakris), i små biter

160 g pepperkaker, i biter

150 g mini-marshmallows

Smelt sjokoladen over vannbad. Rør inn oljen. Sett til side ca.150 av den smeltede sjokoladen.

Bland inn saltstenger, lakris, pepperkaker og marshmallows i sjokoladen,

Hell blandingen i en bakepapirkledd form på 20x30cm.

Hell over resten av sjokoladen, og sett i kjøleskap i noen timer/over natten.

IMG_1634 Christmas Rocky Road

Spar noen (mange) biter til deg selv og familien, og vær raus med resten ;-) Dette blir garantert godt mottatt.

Tips! Jeg tar vare på bokser til duftlys og lignende gjennom året. Perfekt til små søte julegaver. 

Karamellene mine har også i år fått en ny smaksvariant…, salte peanøtter. Dette var datterens ønske, og en veldig god ide! Mmm!

Se oppskrift og andre smaksvarianter HER.

Pakk karamellene i en cellofanpose, eller en fin liten boks.

 Images: Therese Knutsen

Ha en fin førjulstid alle sammen!

PS! Om du følger min instagram vil du få flere gode oppskrifter nå i førjulstiden @bythereseknutsenno

Therese

0

HEAVEN IN A BOWL

SPAGHETTI MED CHILI OG HVITLØKSMARINERTE SCAMPI

Himmelsk spaghetti på en mandag…, oh yes! :-) Til lovord og applaus fra femtenåringen i huset, ble det i dag servert rykende varm spaghetti med chilli og hvitløksmarinerte scampi igjen. Flere ønsket nemlig oppskrift på denne superenkle og smakfulle pastaretten. Passer like godt som hverdagsmat, som til helgens hyggelige vennemiddager. :-)

Dette trenger du til 4 personer:

ca. 600 gram scampi uten skall.

Marinade:

1 dl god olivenolje

1 hel chili (med frø om du liker det hot)

3 fedd hvitløk

1 stor ss. honning

Dette blander jeg med minihakkeren til stavmikseren min.

Hell marinaden i en pose og vend inn rekene. Lukk posen, og la rekene marinere til resten av retten er nesten ferdig. Har du god tid, så la gjerne rekene marinere i 1-2 timer eller over natten i kjøleskap.

Dette trenger du også:

1 pakke fullkornspaghetti

300 g. cherrytomater delt i to

En stor håndfull frisk basilikum

1 fedd hvitløk finhakket

salt og pepper

1 frisk chili finhakket

1 dl god olivenolje

1 dl hvitvin (kan sløyfes)

Fersk parmesan i mengder ;)

IMG_0491_BYTHERESEKNUTSENNO

Ha olivenolje, chili, hvitvin, hvitløk og halvparten av basilikumen i en panne.  La dette koke noen minutter. Senk varmen, og ha i tomatene. La oljeblandingen godgjøre seg uten å koke til pastaen er klar.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Noen minutter før pastaen er klar, steker du rekene til de er gylne.

Sil av pastavannet, og bland den gode oljeblandingen inn i pastaen. Vend inn rekene til slutt.

Ved servering drysser du over mer frisk basilikum, og mengder med god parmesan…, Mmmm!

En sikker vinner på middagsbordet her i hvert fall!  :-)

Enjoy!

Therese

0