DELICIOUS ROE PIZZA
HVIT PIZZA MED ØRRETROGN OG DILL
Tenk at jeg helt glemte å dele denne oppskriften med dere i sommer selv om vi har laget den så mange mange ganger etterpå også! Fantastisk pizza med smaksrik svensk favorittost, perlende ørretrogn og et raust dryss av frisk dill. Kanskje ikke et helt vanlig valg av pizzatopping, men jeg lover at dette er en deilig smaksbombe!
Lyst å prøve denne, så trenger du:
2 ferdige pizzadeiger (vi kjøper nemlig deigemner hos en lokal, fantastisk pizzarestaurant når vi ikke lager selv ;) )
Hvit pizzasaus:
2 ½ dl Crème Fraiche
2 dl finrevet Västerbottenost
3 ss olivenolje
En klype salt
Ca. 1 ts nykvernet pepper
Topping:
Ca. 100 g ørretrogn (gjerne mer! ;) )
½ finhakket rødløk
Ca. 1 dl Crème Fraiche
1 dl finrevet Västerbottenost
1 raus håndfull frisk dill
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
Sett ovnen på høyeste temperatur og la stekeplaten stå i slik at den blir veldig varm!
Tips! Få et stålverksted til å lage en 6 mm tykk stålplate som passer i stekovnen din. Sett stålplaten høyt i ovnen og sett på høyest mulige temperatur (300 grader). Skyv pizzabunnen inn på den glovarme stålplaten med en pizzaspade og stek noen få minutter. Jeg lover deg perfekt italiensk pizza med en slik stålplate da den blir VELDIG varm. Vi er strålende fornøyd med vår stålplate!
Rør sammen ingrediensene til pizzasausen til en krem.
Kjevle ut deigemnene til tynne pizzabunner og bre deretter ostekremen jevn ut på begge.
Stek bunnene i glovarm ovn (gjerne også med grillelementene på ) i ca. 5 minutter.
Ta ut pizzaen fra ovnen når kantene har hevet godt og er gyllenbrune (litt godt stekt)
Topp med små klikker av Crème Fraiche, ørretrogn, rødløk og dill. Dryss over ekstra Västerbottensost og litt nykvernet sort pepper!
Oppskrift/ Foto / Styling: © Therese Knutsen
Perfekt minglemat sammen med et glass bobler! ;)
ENJOY!
Therese