TIME TO CELEBRATE

FANTASTISK FRISK VÅRDESSERT!

– MINI PAVLOVA MED PASJONSFRUKT- OG LIMECURD –

Først og fremst tenkte jeg på påsken når jeg laget denne friske gule desserten, men etter å ha smakt på resultatet må jeg si at dette blir en suksess absolutt hele året! ;-) Mmmm!

Det ble en del ulike elementer å lage, men ingenting er vanskelig eller tidkrevende. Og uansett…, helt klart verdt arbeidet!!! Passer både til 17- mai, konfirmasjoner, og bryllup  :-)

Dette trenger du:

PAVLOVA:

(ca. 10 mini-pavlova)

4 eggehviter (romtempererte)

2 dl sukker

1 ss. maizenastivelse

1 ts. eddik eller sitronsaft

Sett ovnen på 125 grader.

Tips! For et ekstra bra resultat når du lager marengs, la eggehvitene stå i romtemperatur uten tildekking natten over før de piskes, så litt fukt fordamper.

Pisk eggehvitene til stivt skum, ha i sukker litt etter litt og pisk videre i 3-4 minutter, til glansede topper. Pisk også inn maizena og eddik/sitron.

Bruk en sprøytepose, og lag først en liten «platform» på ca. 8cm i diameter, og fortsett med å lage kanten så høy som du ønsker.

Stek marengsene i 75 minutter. Lukk ikke opp ovnsdøren under stekingen, og heller ikke etter at steketiden er over. Skru av ovnen, og la marengsen avkjøle seg sammen med den.

PASJONSFRUKT- OG LIMECURD:

3 pasjonsfrukt

25 g meierismør

0,75 g sukker

1 egg

1 eggeplomme

Revet skall av 1 stor lime

Saften av 2 lime

Skrap ut fruktkjøttet av pasjonsfruktene og kjør de raskt i en blender/stavmikser for å knuse stenene. Sil deretter fruktjuicen for å få bort stenene.

Smelt smøret i en kasserolle og ha i sukker, eggeplomme, egg, limesaft, limeskall og pasjonsfruktjuicen. Sett kasserollen over vannbad, og rør hele tiden til det tykner.

Hell curden på sterile glass om du ønsker å oppbevare den en stund, eller om du ønsker å gi den bort ;)  Skal du derimot bruke den samme dag, eller dagen etter, kan den avkjøles i en skål i kjøleskapet etter at den er blitt avkjølt til romtemperatur på benken. Dekk skålen med plastfolie før du setter den i kjøleskap.

VANILJEKREM:

3 dl helmelk

3 eggeplommer

Frø fra en vaniljestang

100 g sukker

2 ss maizena

3-4 dråper romessens (kan sløyfes)

Kok opp melk og frøene fra vaniljestangen.

I en bolle pisker du sammen eggeplommer, (romessens), sukker, og maizena.

Hell den varme melken forsiktig over eggeplommeblandingen under kraftig pisking.

Hell alt tilbake i pannen og varm under kraftig røring til kremen tykner. Avkjøl i kjøleskap med plastfolie tett på overflaten. Dette hindrer «snerk» på kremen.

Foto © Therese Knutsen

SJOKOLADESAUS:

Til 4 porjoner:

2 dl fløte

60 g 70% sjokolade grovhakket

Varm opp fløte og sjokolade til sjokoladen har smeltet, og sausen har tyknet litt. Må ikke koke!

Hell sausen i en liten mugge, eller i tomme eggeglass nå i påsken ;) Serveres lunken.

CRUNCH:

Mandelflak og kokosmasse ristes på middels varme i en stekepanne  til det er gyllent.

Ved servering:

En pavlova toppes med 1 stor ss. vaniljekrem, 2 ss. pasjonsfrukt og lime-curd, og pyntes med crunch av mandler og kokos, samt spiselige fioler om du ønsker. Helt til slutt helles den varme sjokoladesausen over.

Smaker himmelsk!

ENJOY!

Therese

0

SPRING

 VÅR  I LUFTEN, OG SPENNENDE TIDER

 

Jeg er i full gang med påskepynten ;) Kommer tips og oppskrifter de neste dagene.

Det er friske nye knopper og blader på trærne ute, det spirer fra bakken, og straks er det påske……,

VÅR I LUFTEN!

For meg er denne våren ekstra spennende! Bloggen er jo tilbake på nett i ny drakt, og i tillegg har jeg fått på plass en nettside hvor du i tillegg til bloggen kan finne ut litt mer om meg, om hva jeg jobber med som interiør og hagedesigner, mine tjenester og arbeidsmetoder, og forhåpentligvis finner du også inspirasjon og ideer i tidligere prosjekter jeg har gjort. Jeg lover å få lagt inn flere fremover :-)

En annen ting som gir meg veldig mange sommerfugler i magen denne våren, er at jeg blir å se på TV en tirsdag i mai. Jeg har designet en hage i TV2 sin nye programserie Hagetid, som hadde premiere for et par uker siden. 6  ulike designere fikk tildelt hvert sitt hageprosjekt, og i juni i fjor var jeg i Bergen i en uke for å ferdigstille hagen sammen med et fantastisk team av håndverkere. Langt, langt utenfor komfortsonen, men utrolig gøy!!

Håper du følger med hver tirsdag fremover klokken 20.00 ! Mye hageinspirasjon og hente! :-)

Foto © Therese Knutsen

Instagram-øyeblikk fra innspillingsuken til Hagetid i Bergen i fjor. 

At bloggen er på nett igjen akkurat til påske er jo i grunn helt perfekt, for jeg har både enkle borddekkingstips og oppskrifter jeg gjerne vil dele med deg de neste dagene, så stay tuned!

Setter stor pris på at du titter innom her etter min lille kunstpause ;), og hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under om du har ideer og tanker om hva du ønsker at jeg skal skrive om her på bloggen fremover.

  Ta gjerne en titt inne på nettsiden også! Klikk på HJEM i menyen for å komme til forsiden.

Ha en strålende helg!

Therese

0