PISTACHIO BUNS

PISTASJSKNUTER

Som dere sikkert har skjønt nå, så er jeg over gjennomsnittet glad i kanelboller. I alle varianter! Grunnoppskriften er alltid den samme, men fyllet får ofte nye smaker. Jeg må jo alltid lage noen med tradisjonelt kanel og sukker fyll, men jeg deler bare deigen i flere leiver, for da kan jeg prøve ut ulike smakskombinasjoner :-)

Siste ut er disse fantastisk gode pistasjknutene. Etter en tur innom Oliviers & Co, kom jeg hjem med et glass pistasjkrem som raskt ble øremerket til neste bollebakst.

BOLLEDEIG:

950 g. hvetemel

5 dl lunken melk (ca. 37 C )

40 g. gjær

120 g. sukker

1 ts. kardemomme

1/4 ts salt

1 egg ( romtemperert)

150 g. meierismør i terninger (romtemperert)

Ha alle ingrediensene i en bakebolle, utenom smøret. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 10-12 minutter. Tilsett smøret, og elt i 12 minutter til. Dekk bollen med plast, og hev deigen på et lunt sted i ca. 1 time.

Forbered fyllet:

1 glass pistasjkrem fra Oliviers & Co

Grovhakkede pistasnøtter som ristes noen minutter i tørr stekepanne.

Foto © Therese Knutsen

Del deigen i to leiver, kjevl ut et rektangel på ca. 30x60cm. Bre fyllet utover deigen. Brett deigen inn mot midten fra begge sider, og deretter dobbel. Kjevl ut rektangelet på nytt, og gjenta prosessen. Skjær rektangelet i ca. 2 cm brede strimler. Tvinn strimlen og knyt en knute:-) (Plasser endene under bollen.) Gjør det samme med den andre leiven. Og, du, vil du ha en annen smaksvariant i denne leiven, så prøv et av mine andre supergode fyll. Kokos, eller kanskje marsipan ?

Etterhev bollene i ca. 40 minutter, og stek på 200 grader i ca. 12 minutter.

Avkjøl bollene på rist, dryss over litt melis, og inviter gode venner på kaffe :-)

Enjoy!

Therese

2

EASTER TABLE SETTING

SPIRENDE PÅSKEBORD

Jeg tok vare på eggeskallene når jeg laget dessert her om dagen, og de får bli enkel påskedekor på bordet denne påsken. Vi blir mest på hytta til fjells som vanlig, men tar også en tur hjem for å få besøk av bestevenner fra Østlandet. Da må det jo være litt påskepyntet her også :-)

Rett utenfor huset spirer både trær og busker nå, og da er det superenkelt, og helt gratis å lage vårstemning i en fei.

 Med litt vann i eggeskallet holder skuddene i flere dager.

Jeg liker best å gruppere vaser og dekor på bordet, og la ulike materialer skaper variasjon og dynamikk. Men, jeg holder meg da til maks 3 ulike elementer. Dette for å skape harmoni og balanse.

Her har jeg brukt eggeskallene sammen med små vaser i horn, og hvite telysglass i tynt hvitt porselen.

Klatreplanter er helt supre å bruke til å lage «serviettringer», for stenglene er myke. :)

Sorte linservietter, sort bestikk, og sort servise denne gangen. Fremhever virkelig de friske grønne spirene, ikke sant?

Enkelt påskebord uten de tradisjonelle elementene som påskeliljer, kyllinger, og fjær. Synes det funker det også jeg ;)

Foto © Therese Knutsen

Toppen av et egg, litt vann, og en grønn liten knopp…., så enkelt og vakkert!

En annen variant jeg tenker at de små eggeskallene på kuverten kan brukes til er å fylle de med en frisk, grønn shot. En liten appetittvekker til gjestene, med masse ingefær og lime. Ingefær renser jo smaksløkene. ;) Det skal jeg jammen teste ut denne påsken! Hva med dere?

Håper dere har fått noen små ideer til årets påskebord. Mer påskebordinspirasjon finner du Her og Her

Ha en herlig påske!

Therese

3