WHITE CHOCOLATE AND PISTACHIO ICE CREAM

ISKREM TIL JULEFESTEN

Hvit sjokolade og pistasj er en super smakskombinasjon, og det spesielt i iskrem synes jeg. Tenkte at det burde bli en fulltreffer sammen med karamellsausen jeg laget for litt siden.

Og gjett om det ble ;-)

Topp iskremen med et par skjeer av min appelsin-karamellsaus. Mmmm!

Tips! Denne isen smaker også fantastisk med frisk og syrlig bringebærcouli. Bærcouli gir jo dessuten desserten en fin julerød farge ;)

Karamellsausen finner du forresten oppskrift på HER!

TIL ISEN TRENGER DU:

2 dl fløte

2 dl H melk

100 g malte pistasjnøtter (kjør de i blender, eller bruk en mandelkvern)

30 g grovhakkede pistasjnøtter

1 eggeplomme

100 g hvit sjokolade

40 g sukker

SLIK GJØR DU:

Varm opp melk og sjokolade på middels varme, til all sjokoladen har smeltet. Avkjøl

Pisk kremen luftig.

Pisk eggeplommen og sukkeret lyst og luftig.

Vend inn sjokolademelk og malte pistasjnøtter i eggeblandingen.

Vend til slutt forsiktig inn kremen, og de grovhakkede nøttene.

Bruk en ismaskin til å fryse isen, eller hell røren i en form som settes i fryseren. Fryses isen i fryser uten ismaskin bør du røre i isen hver halvtime til den er frosset.

Server isen med ekstra hakkede pistasjnøtter, karamellsaus, eller bringebærcoulis.

BRINGEBÆRCOULIS:

250 g frosne bringebær

100 g melis

2ss limesaft

Mos alt med stavmikser/blender, og sil sausen gjennom en finmasket sil.

Oppskrifter/styling/foto: Therese Knutsen

Ahh…, du søte juletid! :-)

Enjoy!

Therese

0

HOMEMADE GINGERBREAD COOKIES

MAMMAS FANTASTISKE PEPPERKAKEOPPSKRIFT

Eplegløggen min finner du HER! Perfekt tilbehør til pepperkaker!

Om jeg skulle velge kun EN julekake, da er det ingen tvil om at det måtte bli hjemmelagde pepperkaker! :-)

Mammas oppskrift!!!

Ikke den enkleste deigen å bake ut kanskje, men virkelig verdt det. Deigen må ikke bli for varm nemlig, for da er det vanskelig å bake med den. (Noe vi merket ekstra godt i går da vi bakte pepperkaker her i Sydney i 29 varmegrader og høy luftfuktighet ;)  ) Uansett… julestemningen treffer meg alltid når jeg står og rører i gryten som dufter deilig av meierismør og julekrydder. Da er det jul på ordentlig :-) Vi pleier å vente med pepperkakebaksten til midt i desember, slik at det blir litt ekstra stas med disse kakene. (samt at det da er en viss mulighet for at det er noen igjen i boksen på julaften ;) )

Flere av de som titter innom meg på instagram har spurt etter oppskriften på mammas pepperkaker, så her kommer den:

Du trenger:

2 dl lys sirup

300 g sukker

300 g meierismør

2 dl fløte

1,5 ts malt nellik

1,5 ts malt ingefær

1,5 ts pepper

5 ts kanel

2 ts bakepulver

800 g hvetemel

OBS! Deigen må lages dagen før den skal bakes ut!

Slik gjør du:

Smelt sirup, sukker og meierismør i en gryte (jeg bruker jerngryte) over svak varme.

Rør til sukkerkrystallene er borte, og rør deretter i fløten. Trekk deretter gryten bort fra varmen.

Bland krydder, bakepulver og mel. Sikt blandingen i sirupsblandingen, og rør sammen deigen. (Den er ganske flytende).

Legg et bakepapir i en bolle, og hell deigen i bollen. Dryss over mel, og sett deigen til avkjøling i kjøleskap til neste dag.

Sett ovnen på 175 grader.

 Del opp deigen, og la deigemnene ligge i kjøleskapet helt frem til kjevling. Arbeid raskt med utbakingen. Kjevle deigen tynt, og stans ut kakene.

Stekes i ca. 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist og pynt med melis (og nonstop).

Oppbevar kakene i tett boks.

Oppskrift: mamma / Styling og foto: Therese Knutsen

Tips! Bruk en eggehvite og litt sitron til å blande melisglasuren i stedet for vann. Glasuren blir da hvitere og hardere. 

Kos dere med julebaksten og kjenn på julestemningen! :-)

Therese

0