ORANGE DREAM TEA

APPELSINDRØM

Denne fantastiske smaksbomben altså!! :-) En stor favoritt!!

Det duftet friskt av appelsin rundt meg hele dagen etter at jeg fikk posen med denne teen i vesken hos Te og Kaffehuset i Trondheim. Her hjemme trekker jeg på smilebåndet hver gang jeg åpner teboksen på benken. Både fordi duften minner meg om min fantastiske og sprudlende venninne som serverte den til meg første gangen, og fordi jeg rett og slett blir så glad av den.

Og selvfølgelig heter den…,  Appelsindrøm!

Blandingen består av tørket appelsin, tørkede eplebiter, ringblomst og vill-jordbærblader.

Jeg drikker jo vanligvis ikke frukt-te jeg. Kun grønn te uten smakstilsetning…;) Men, det var før… Nå mikser jeg de grønne tebladene med et par skjeer av denne nydelige blandingen.

Koffeinfri grønn te mikset med denne naturlig koffeinfrie appelsindrømmen kan heldigvis nytes helt til sengetid!

Nydelig farge blir det på teen, og ekstra flott med tefiltrene i papir som dere sikkert har sett at jeg er litt hekta på! De fikk jeg også hos Te og Kaffehuset forresten.

Heldigvis har de nettbutikk i og med at jeg ikke er ukentlig i Trondheim eller Oslo ;))

Tidligere i dag laget jeg is-te av fruktblandingen. «Slow brew» style kaller jeg det!!

Jeg hadde nemlig ikke tålmodighet til å lage Cold brew, som er brygget i kaldt vann over natten. Tok derfor en litt kjappere variant som jeg leste om i magasinet Bon Appétit for et par år siden:

«Put three ice cubes in a rocks glass and add about ¼ cup of water that’s just below boiling. Add between one to two teaspoons of tea leaves, and let that steep for about six minutes. Really, that’s it» 

Putt tre isbiter (eller en iskule ;) ) i et glass. Tilsett et filter med te. (Ca. 2-3 teskjeer må til for å få nok smak fra denne bryggemetoden.) Hell over ca. 0,5 dl varmt vann (like under kokepunktet) La stå og trekke til all isen har smeltet før tefiltret tas ut. (Ca.6 minutter)

Les mer om de ulike Cold brew metodene hos Bon Appétit HER

// Styling og foto: Therese Knutsen //

Te og filter er en gave fra Te og Kaffehuset.

Prøv denne kjære dere! Superfresh og vanedannende spør du meg :-D

Therese

0

WINTER SALAD

FRISK VINTERSALAT MED APPELSIN OG RØDBETER

Etter nyttår blir jeg alltid inspirert og fristet av lette, fargerike og syrlig ingredienser når hverdagsmaten skal fikses. Ikke så uvanlige det, men i år har jeg merket det ekstra sterkt. Spesielt sitrusfrukter har det blitt handlet inn mengder av de siste par ukene. Lime og appelsiner i kilovis ;-)  Brukt i juicer og smoothies, men også i matretter.

Rødkål har også blitt daglig lunchmat denne uken. Ikke den varme vi spiste til julemiddagen, men den rå varianten som nå er i sesong. Fantastisk farge og så knasende sprø.

Så…, med et ønske om å komme tilbake hverdagsvanene igjen etter juleferien, og med mengder av rødkål og sitrusfrukter i kjøleskapet har jeg testet meg frem til en deilig frisk salat som inneholder sunne, smakfulle og syrlige favoritter. Salaten la jeg ut et bilde av på min instagram-story tidligere i uken, og flere ønsket oppskriften, så her kommer den :-) Perfekt lunch-salat alene, eller som tilbehør til magert kjøtt som kylling eller skinke.

Dette trenger du: (Til 2 personer)

2 appelsiner i tynne skiver

2 rødbeter kuttet i tynne skiver

1 avocado

1 stor neve spinatblader

Ca, 1/4 mellomstort rødkål kuttet i tynne strimler

Chevre ost

50 g valnøtter

1 ss akasie-honning

2 ss solsikkefrø

1/2 stor lime

2 egg kokt i 8 minutter.

Til dressingen trenger du:

Sest fra en 1/2 appelsin (kan sløyfes)

Saften av 1/2 appelsin

1 ts akasie-honning

Saften av 1/2 stor lime

ca. 2 ss olivenolje

1 ts dijon-sennep

Salt og pepper

Slik gjør du:

Rist valnøttene i en tørr stekepanne i et par minutter for å få frem den gode nøttesmaken. Ringle over honningen og la det hele karamelliseres i et par minutter.

På et stort serveringsfat anretter du spinatblader, appelsinskiver, rødbetskiver, rødkålstrimler og avocadoskiver.

På toppen ringler du over litt av dressingen, og deretter toppes salaten med egg, chevre-ost, solsikkefrø, og karamelliserte valnøtter.

Server resten av dressingen ved siden av.

Tips! Ønsker du å ha denne salaten som middagsrett kan du gjerne servere grillet kylling til.

// Oppskrift/Styling/Foto: Therese Knutsen //

Håper det smaker! 

ENJOY!

Therese

0