FRESH EASTER BREAKFAST

PÅSKEMORGEN

Siste dagen på hjemmekontoret før vi pakker bilen og drar til fjells i morgen. Jobben får bli med i bagen, men det blir mest feriemodus nå noen dager fremover. Gleder meg veldig til de lange frokostene med varme hjemmebakte rundstykker, egg, og god kaffe.

En vårfrisk smoothie er også en deilig start på dagen, og jeg liker aller best de grønne variantene :-)

En fin liten detalj på frokostbordet i påsken er å sette et telys i et tomt eggeskall. Jeg tar av metallformen rundt stearinen før jeg setter lyset i eggeskallet.

OBS! Pass på at egget er høyere enn telyset slik at den varme stearinen ikke renner ut!! Og…., Sett HELST egget i et stabilt eggeglass, eller fest det godt til bordet med skoletyggis som jeg har gjort her. Og, gå aldri fra brennende lys!!

Serviset er den samme miksen jeg brukte på middagsborddekkingen for litt siden HER  

Enkleste påskepynt i form av spirende erteskudd, tomme eggeskall, og noen grener fra hagen.

Syrlig, frisk og bra for kropp og sjel denne smoothien :-D Vil du prøve så trenger du:

1/2 fersk ananas i biter (jeg fryser de kvelden før)

2 kiwi uten skall

Saften av 1 lime

En stor håndfull spinatblader

1/2 avocado

3cm frisk revet ingefær

Fruktkjøtt fra 1 passjonsfrukt

1ss chiafrø

Ca. 1-2 dl vann eller kokosvann

Blend alt i en blender og nyt!

Oppskrift/ Styling/ Foto © Therese Knutsen

Ha en fin dag alle sammen hvor enn dere tilbringer påsken!

Therese

0

ALMOND CRUSTED CHICKEN AND SPRING SALAD

FARGERIK SALAT MED MANDELPANERT KYLLING

Jeg ble rett og slett i strålende humør når jeg laget denne oppskriften. Tror nok det skyldes den deilige vårfølelsen som kom sigende etterhvert som ingrediensene samlet seg på kjøkkenøya. Saftige appelsiner, friske erteskudd, asparges, og ikke minst…. tulipan…som en del av den fargerike salaten ;-)

Jeg var på tulipan-workshop hos Finn Schøll for et par uker siden, og der fikk jeg vite at kronbladene på tulipaner kan spises! Kun kronbladene vel og merke! Er du allergisk må du selvfølgelig ikke spise de, men er du ikke det, da er de supre som del av en salat eller som pynt på ulike matretter. Veldig dekorative, og de smaker som grønne salatblader.

Til denne salaten valgte jeg den vakreste tulipanen av dem alle ;) … Papegøyetulipanen ♥ 

Siden det nå er påske, ble det naturlig med kylling som partner til denne vårlige salaten ;) Sprø, krydrede mandel- og parmesanpanerte kyllingfileter. Mmmm!

Og, selvfølgelig…, en frisk påskegul appelsinvinaigrette!

Denne syrlige  vinaigretten er fin både som dressing til salaten, og som dip til kyllingen.

Ok, er du overbevist og vil smake på vårstemningen…, da trenger du (til 2 personer) :

2 kyllingfileter (ca.400g)

1 pisket egg

125 g skivede mandler grovhakket i blender/stavmikser

1 dl revet parmesan

1 ts chiliflakes

1 stort fedd finhakket hvitløk

1 ts maldonsalt

1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader

Kjør mandelskiver, krydder og hvitløk lett i en blender/stavmikser. vend deretter inn nyrevet parmesan.

Skjær kyllingfiletene i strimler og dypp de først i pisket egg, og deretter i mandelblandingen.

Legg strimlene på en bakepapirkledd stekeplate, og stek i 15-20 minutter.

Til salaten trenger du:

En bunt asparges kokt i 3 minutter og deretter avkjølt i isvann.

1 pose babyleaf mix

1 grønt eple kjernet og kuttet i tynne skiver

1 stor appelsin i tynne skiver

1 avocado i skiver

60 g fetaost

Friske erteskudd (kan erstattes med sukkererter i biter)

40g mandelskiver karamellisert i 1 ss akasia-honning

Kronblader fra 2 tulipaner (kan sløyfes)

Anrett alle ingrediensene til salaten på fat, dryss over fetaost og karamelliserte mandler. Ringle til slutt over ønsket mengde appelsinvinaigrette.

Til appelsinvinaigretten trenger du:

Saften av 1 appelsin, pluss 2 ts appelsinzest, finhakket

Saften av 1 sitron, pluss en 1 ts sitronzest, finhakket

2ss akasiahonning

2 ts grov sennep

1 klype maldonsalt

2 ts valmuefrø

0,5 dl olivenolje

Miks alle ingrediensene i en bolle, og pisk til slutt inn olivenoljen.

// Oppskrift, Styling og foto © Therese Knutsen //

Håper du ble fristet, og at du prøver denne nå i påsken. Supergod, fargerik, frisk, og mettende! Passer både til lunch og middag :-)

ENJOY! ♥ 

Therese

0