SUMMER PAVLOVA

SOLGUL SOMMERPAVLOVA

 

Jeg har fått en ny favoritt når det kommer til topping på en av mine absolutt favorittkaker….Pavlova :-)

Denne kaken blir alltid vellykket, alltid en suksess på kakebordet, og kan varieres i det uendelige.

Min syrlige og friske sommervariant lager du slik:

MARENGSBUNN:

4 romtempererte eggehviter

2 dl sukker

1 ts eddik

1 ss maizenamel

Sett ovnen på 140 grader.

Smør et bakepapir med smør i en sirkel (ca 24-26cm) Strø over litt hvetemel, og rist av det overskytende.

Pisk eggehvitene i en stålbolle til stivt skum.

Hell i litt og litt sukker under pisking, og fortsett til blandingen er glanset og kan dras i topper.

Pisk forsiktig inn maizena og eddik.

Fordel marengsmassen jevnt utover sirkelen på bakepapiret.

Stek midt i ovnen i 1 time. Skru av ovnen. IKKE lukk opp ovnsdøren, men la kaken stå der til ovnen blir helt kald. (Helst natten over)

Topping:

PASJONSFRUKT- OG LIME-CURD: (Kan utelates)

3 pasjonsfrukt

25 g meierismør

0,75 g sukker

1 egg

1 eggeplomme

Revet skall av 1 stor lime

Saften av 2 lime

Skrap ut fruktkjøttet av pasjonsfruktene og kjør de raskt i en blender/stavmikser for å knuse stenene. Sil deretter fruktjuicen for å få bort stenene.

Smelt smøret i en kasserolle og ha i sukker, eggeplomme, egg, limesaft, limeskall og pasjonsfruktjuicen. Sett kasserollen over vannbad, og rør hele tiden til det tykner.

Hell curden på sterile glass om du ønsker å oppbevare den en stund, eller om du ønsker å gi den bort ;)  Skal du derimot bruke den samme dag, eller dagen etter, kan den avkjøles i en skål i kjøleskapet etter at den er blitt avkjølt til romtemperatur på benken. Dekk skålen med plastfolie før du setter den i kjøleskap.

VANILJEKREM-KREM:

Lag hjemmelaget vaniljekrem. Oppskrift HER, eller bruk 1/3 pakke ferdig Piano vaniljekrem ;)

3 dl fløte piskes til krem.

Vend inn vaniljekremen i kremen.

HONNINGRISTEDE NØTTER:

50g mandelflak

50g pistasjnøtter

Rist mandelflak og grovhakkede pistasjnøtter i en tørr stekepanne til de er gylne.

Hell i akasia- honning, og la den bli varm og tyntflytende før du vender nøttene inn i honningen.

Spre de honningrisristede nøttene utover et bakepapir, og la de bli hel avkjølt før de grovhakkes eller brekkes i små biter.

FRUKT OG BÆR:

2 appelsiner (filetert) i store biter

1/2 moden mango i terninger

3 kiwi, skivet og delt i to.

Fruktkjøtt fra 4 passjonsfrukter

En stor håndfull blåbær

MONTERING AV KAKEN: (Gjøres kort tid før servering! )

Bre passjonsfruktcurden utover marengsbunnen

Bre deretter vaniljekrem-kremen over curden.

Topp kaken med frukt og bær, og dryss til slutt over de honningristede nøttene.

Oppskrift/ Styling/ Foto © Therese Knutsen

Server straks, og NYT!

Therese

2

CREAMY MUSCHROOM SOUP

KREMET SOPPSUPPE MED PARMESANKREM OG HINT AV TRØFFEL

«Dette var skikkelig godt mamma!!»

Gode tilbakemeldinger fra minsten på 16 når han fikk servert denne suppen til middag i dag :-D Han våget til og med å helle på noen dråper trøffelolje i dag, og han synes det gav suppen ekstra god smak! Helt enig der! ;)

Vil du kose deg med denne deilige suppen du også, så trenger du:

1-2 ss ekte smør

500g aromasopp

5 sjalottløk

1 stort fedd hvitløk

6 dl vann med 2 ss økologisk kyllingfond

2 dl hvitvin

1 dl fløte

Ca. 2 ss hakket frisk timian

Salt og pepper

2ss ferskpresset sitronsaft 

Slik gjør du:

Surr hakket løk og hvitløk i godt smør på middels varme til løken er myk og blank.

Del soppene i biter, og stek de gylne. (Skjær to/tre av soppene i skiver, og vent med å steke disse)

Bland stekt løk og stekt sopp i en kasserolle, og ha i sitronsaft, hvitvin og hakket timian. La dette koke til nesten all væsken er fordampet.

Hell i den utblandede kyllingfonden og la suppen småkoke i ca.20 minutter.

Bruk en stavmikser til å jevne suppen og tilsett deretter fløten. Gi suppen ett nytt oppkok.

Smak til suppen med salt og pepper, og litt mer frist timian før servering.

Stek de siste soppskivene i godt smør, og krydre med salt og pepper.

Sett en ekstra spiss på suppen med godt tilbehør.

Parmesankrem:

2 ss rømme

1 dl revet parmesan

Rør sammen og legg et par spiseskjeer krem i skålen med varm suppe.

Sprøstekt fenalår :

Sprøstek 4-5 skiver fenalår i en tørr stekepanne

Grovhakk de sprøstekte fenalårskivene, og strø over suppen.

Topp det hele med soppskiver, noen dråper trøffelolje, litt ekstra revet parmesan og frisk timian.

Oppskrift/ Styling og foto:  © Therese Knutsen

Server gjerne ristet grovbrød til suppen. Mmmm!

Enjoy!

Therese

0