PASTA IN CREAMY PROSECCO SAUCE

HØSTPASTA MED SOPP OG KREMET PROSECCOSAUS

Etter en uke med stort sett sammenhengende regnbyger her på vestlandet, har jeg så smått begynt å få høstvibber. Det tennes mengder med levende lys igjen på kveldene, og matrettene får mer fylde :-) Fløtesauser for eksempel….Mmmm!

I helgen ble to nye oppskrifter servert til familien, og alle var enige om at de burde deles med flere :-)

Skikkelig Comfort food! Finner ikke et godt norsk ord på det egentlig ;)…. Kosemat…?

Uansett, la oss starte med første del av måltidet, en deilig høstpasta med sesongens sopp og en himmelsk kremet saus med litt prosecco og masse frisk timian! Toppet med sprøstekt fenalår og revet parmesan.

Du trenger:

400 g fersk pasta (tagliatelle eller pappardelle)

Ca. 400g aromasopp (bland gjerne med ferske kantareller om du får tak i!)

Godt smør til steking

3-4 sjalottløk

2 fedd hvitløk

2 dl prosecco eller tørr hvitvin

1,5 dl vann

1/2 kjøttbuljongterning

1 dl matfløte

En skvis sitron

En håndfull frisk timian, grovhakket

1 dl revet parmesan + ekstra ved servering

5-6 skiver fenalår

Nykvernet pepper og en klype salt

Slik gjør du:

Hakk sjalottløken i småbiter. Smelt smør i en middels varm stekepanne, og surr løken myk.

Skjær soppen i skiver og finhakk hvitløken.

Stek soppen gyllen, ha deretter i hvitløken, og la alt surre i et par minutter til.

Tilsett vann, buljongterning og prosecco. La alt sammen koke til væsken er halvert.

Rør inn matfløte, sitronsaften, hakket timian, og revet parmesan.

La soppsausen putre noen minutter og smak til med nykvernet pepper og en klype salt.

I mens sausen putrer,  koker du pastaen etter anvisning, samt skjærer fenalårskivene i strimler og sprøsteker de i en tørr stekepanne på middels varme.

Server nykokt pasta med deilig kremet soppsaus, sprøstekt fenalår og et ekstra dryss timian og parmesan!

Tips! Er du like stor tilhenger av trøffel som meg, så tilsetter du selvfølgelig litt trøffelolje og trøffelsalt i sausen! Mmmmmmm!

Enjoy!

Therese

0

CITRUS CHEESECAKE

FRISK OSTEKAKE MED LIME

Ostekake er en av mine favoritter når det kommer til kake. Frisk smak, silkemyk topping, og god crunch i bunnen! :-)

Oppskriften er velbrukt ( det er tydelig å se i oppskriftspermen ;) ), men denne gangen testet jeg ut en ny vri. Null raffinert sukker! Til og med geleen laget jeg selv. Ikke noe problem faktisk!

Kaken ble supergod, og du kan nå få velge om du vil bruke raffinert sukker i kaken, samt kjeks i bunnen, eller du kan teste den nye sukkerfrie varianten. Eller, hvorfor ikke prøve begge…? ;-)

Til sukkerfri ostekake trenger du:

Bunn:

150g  cashewnøtter

150g mandler

100g meierismør

1/2 ss tagatesse

Gele:

1/2 dl ferskpresset limejuice

Sest av 2-3 lime

1 1/2 ss tagatesse 

2 dl vann

6 plater gelatin

Topping:

2,5 dl fløte

60 g tagatesse

1 stor ts vaniljepulver

1 beger seterrømme

1 beger filadelfiaost

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Riv skallet på 2 lime med et sestjern/fint rivjern.

Press saft av lime til du får 1/2 dl.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, til de blir myke.

Kok opp vann, limesaft og sest. Kryst deretter gelatinplatene og rør inn. Avkjøl. Skal ikke stivne!

Smelt smøret. Mal mesteparten av nøttene i en blender/stavmikser. Grovhakk resten.

Bland nøttene i smøret og trykk dette ut i en bakepapirkledd kakeform (24cm)

Stek bunnen i ti minutter, til den er gyllen. Sett til avkjøling.

Pisk fløte, tagatesse og vaniljepulver til krem.

Pisk rømme og ost til glatt masse.

Bland krem og osteblandingen og hell i avkjølt limegeleblanding i tynn stråle.

Hell toppingen over den avkjølte nøttebunnen, og sett i kjøleskap i minimum 5 timer, eller natten over.

Pynt kaken med nyrevet skall av 1 lime, og eventuelt sitronmelisse eller spiselige blomster.

Til kake med sukker trenger du:

Bunn:

200g Digestive-kjeks

1ss sukker

50-100g valnøtter

100g meierismør

Fyll:

2,5 dl fløte

125g melis

2ts vaniljesukker

1 beger seterrømme

1 beger filadelfiaost

1 pk appelsin eller sitrongele (bruk kun halv vannmengde! )

Oppskrift/styling/foto © Therese Knutsen

Slik gjør du:

Kok opp 2,5 dl vann og bland inn gelepulveret. Avkjøl uten at det stivner.

Smelt smøret. Knus kjeksene med en kjevle og grovhakk nøttene. Bland dette sammen og trykk ut i en papirkledd form (24cm)

Pisk fløte, melis og vaniljesukker til krem.

Pisk rømme og ost til glatt masse.

Bland krem og ostemasse, og hell deretter i avkjølt gelevæske i tynn stråle.

Sett kaken i kjøleskap i minimum 5 timer, eller natten over.

Server med friske bær.

Håper dere liker begge disse deilige ostekakene. Perfekte sommersmaker!

Enjoy!

Therese

2