WARMING PLUM DESSERT

DEILIG PLOMMEDESSERT MED COGNAC OG VANILJE

Det er jo bare å benytte seg nå som plommene er på sitt beste, ikke sant?! :-)

Denne kjappe og enkle høstdesserten lager du på under 10 minutter, og serverer lun sammen med god vaniljeis og crunchy pistasjnøtter.

Jeg får ikke helt til det å drikke cognac (for sterk alkohol for meg), men å bruke det i mat, det er noe helt annet ;) Alkoholen forsvinner jo ved koking, flambering…, og bare den gode duften og smaken blir tilbake! Derfor ble det noen spiseskjeer i denne oppskriften ;)

Vil du prøve denne, så trenger du til 2-3 personer:

8-10 plommer

50 g brunt sukker

1 vailjestang (frø og stangen)

3 ss cognac

2ss vann

God vaniljeis

Pistasjnøtter

// Oppskrift, styling, foto:  © Therese Knutsen //

Ha vann, cognac,  stang og frøene fra vaniljestangen, og sukkeret i en kjele og kok opp.

Del plommene i to og ta ut stenene før du putter de i kjelen. La plommene putre på middels varme i noen minutter til de er møre. Pass på at de ikke koker i stykker! Avkjøl noe før du serverer.

Legg 3-4 halve frukter i en skål. Ringle over litt av den gode lune cognac sausen, og topp det hele med is og nøtter!

Enjoy!

 Therese

0

SUPER FRESH CAULIFLOWER AND SCAMPI SALAD

FRISK BLOMKÅLSALAT MED CHILIMARINERTE SCAMPI

3 ganger til middag på EN uke!! Det må da være et bra skussmål til denne fantastiske salaten…? :-) Dette er byggeklosser for kroppen på sitt aller beste! Ferdig på 30 minutter. Jeg lover! :-)

Du trenger til 3 personer:

Til salaten:

1 blomkålhode

2 grønne syrlige epler

3 sjalottløk

1 stor perfekt moden avocado ;)

100 g cashewnøtter

Ca. 500 g rå store scampi

1 stor neve fersk mynte, grovhakket (Jeg handler alltid mynte i bunter i Asia-butikken. Så mye mer smak! )

Scampi-marinade:

2-3 ss saltredusert soyasaus

1-2 fedd hvitløk finhakket

1 ss akasiehonning

1 ss chiliflakes

En klype salt og pepper

1-2 ss olivenolje

Saften av en halv lime

Dressing:

2 ss grov sennep ( jeg digger denne)

2 ss akasiehonning

0,5  dl ( 5ml) olivenolje

0,5 dl (5ml)  vann

Juice og zest av 1 stor lime

0,5  lime i båter til servering

En klype salt og pepper

Slik gjør du:

Start med å blande sammen ingrediensene til scampi-marinaden, og hell den i en brødpose.

Tilsett rensede rå scampi, og la dette marinere i mens du lager resten (kan også marineres i et par timer i kjøleskap for ekstra smak)

Rist cashewnøttene gylne i en tørr stekepanne. Tilsett litt honning, chiliflakes, samt litt salt og pepper og vend nøttene i blandingen på middels varme noen minutter. Sett til side.

Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle, og rør sammen.

Del blomkål i buketter og kjør i en foodprosessor til det ligner på ris (kun 10-20 sekunder) Bruk rivjern om du ikke har maskin.

Skjær eplene i løvtynne skiver (Jeg bruker mandolin)

Skjær sjalottløkene i løvtynne strimler.

Kutt fruktkjøttet av avokadoen i skiver og deretter i mindre biter.

Bland alle salatingrediensene i en bolle, hell i mesteparten av dressingen, og bland godt!

Stek eller grill scampi på middels/høy varme et par minutter på hver side, til de blir rosa og gjennomstekt.

Server salaten straks i et stort serveringsfat toppet med nygrillede scampi og krydrede cashewnøtter.

Sett en skål med resten av dressingen samt limebåter på bordet for ekstra påfyll .

// Oppskrift, styling, foto:  © Therese Knutsen //


Helt magisk! 

Vær så snill å prøv denne! :-)

Sunn, smakfull, og superfresh både som lunch og middagsrett! Passer også helt supert som vegetarrett uten scampi.

ENJOY!

Therese

0