IT`S A WRAP

CHRISTMAS GIFT WRAPPING IDEAS

Da var de siste gavene pakket inn, og i dag ble noen av de med i kofferten til Oslo :-) Å pakke inn julegaver er noe av det jeg gleder meg mye til i desember! Det er så koselig! Jeg handler inn gavene i november hvert år, slik at jeg kan ha god tid til innpakkingen i førjulstiden.

I år ble det vokset papir i pepperkakefarge, og grønt fløyelsbånd fra Granit på de aller fleste gavene. Synes det gir en fin effekt når papiret får litt bretter og skrukker :-)

Hvorfor ikke gi overlappen på gavepapiret en ekstra fin brett, og la den bli en del av dekoren? Da kan man stikke inn til og fra lappen og annen dekor i «lommen»

Årets til og fra lapper? Her tok jeg en stjerneformet pepperkakeform, tegnet av formen på tykk kartong, og klippet ut. Billig og enkelt! 

Små snøkrystaller,  i trefiner samt en enkel grønn kvist ble fin dekor.

Til denne gaven har jeg først «pakket» inn esken og lokket med det voksede gavepapiret, og deretter puttet gaven i esken.

Tips! Ta vare på små pappesker som du senere kan pakke inn i fint papir og bruke som gaveesker!

Liker godt å bruke hampesnøre sammen med flyelsbånd. Gir fin kontrast, samt at snøret er enklere å feste lapper og dekor i ;)

Styling og foto: © Therese Knutsen

Noen gaver fikk en hjemmelaget pepperkake som dekor. Dufter godt, og gir garantert julestemning :) Båndet trenger ikke nødvendigvis ha sløyfe på. Her laget jeg først en stram knute, og deretter en løs dekorativ knute. Med god lengde på båndet blir dette en fin detalj på gaven.

Håper du har fått noen ideer til gaveinnpakkingen! :)

Nyt den siste førjulsuken!

Therese

0

HOMEMADE NUTELLA

PERFEKT JULEGAVE.., HJEMMELAGET NUGATTI

Det er ikke mange jeg vet om som IKKE liker Nugatti! Hos oss har dette alltid vært noe som er ekstra stas for barna å få i helg og ferietider.  Jeg har aldri laget det selv, men etter at jeg den siste tiden har fått litt ekstra sans for ristede hasselnøtter, fikk jeg lyst til å prøve. En fin gave å gi bort nå i førjulstiden også, ikke sant? :-)

Til 3 små glass trenger du:

200 g hasselnøtter

150 g melkesjokolade

50 g 70% sjokolade

2 ss meierismør

1 klype maldonsalt

Sett ovnen på 180 grader.

Spre nøttene utover et papirkledd stekebrett og stek de gylne. (ca. 10 minutter) Vend på nøttene underveis. Fjern skallet ved å gni de ristede nøttene i et kjøkkenhåndkle, og avkjøl.

Kjør nøttene på høy hastighet i en blender eller food prosessor (ca. 5-6 minutter) Nøttene vil slippe sine naturlige oljer, og du vil få et tyktflytende smør.

Bryt sjokoladen i biter og smelt over vannbad sammen med smøret. Ha i maldonsalt.

Hell sjokoladeblandingen i nøttesmøret og blend det sammen til et smørbart sjokoladepålegg.

Oppskrift/Styling/Foto: © Therese Knutsen

Små glass til å gi bort finner du blant annet på Søstrene Grene og på Clas Ohlson. Mine med sort lokk er et par år gamle, jeg har nemlig smarte venner som leverer tilbake de tomme glassene slik at de får ny gave senere ;) I fjor fikk de blant annet min fantastiske Karamellsaus med appelsin!

Tips! Ta vare på små pesto/syltetøy/tapenade-glass gjennom året slik at du kan bruke disse til å gi bort hjemmelagde gaver. Og, synes du det er vanskelig å få bort limrester på glassene etter gamle etiketter, så tar du bare litt neglelakkfjerner på et papir og gnir det bort før du vasker glassene på nytt ;-) Lokkene dekker jeg ofte med et pent papir, eller en stoffbit når jeg skal gi bort glassene. 

Skriv gjerne en liten lapp og fest på glasset som forklarer hva innholdet er, og gi tips om hvordan mottaker kan bruke gaven også.

Pent bånd og en liten furukvist er alt som skal til for å skape litt julestemning på den hjemmelagde gaven.

Therese

0