CHRISTMAS COCKTAIL

FRISK JULECOCKTAIL MED APPELSIN OG PASJONSFRUKT

En frisk og sprudlende cocktail med appelsin og pasjonsfrukt er den perfekte start på et hvert juleselskap tenker jeg :-)

En julefest i Bergen tidlig i desember gav meg inspirasjonen til denne drinken. Jeg prøvde nemlig Aperol Spritz for første gang, og den var supergod. Frisk, ikke for søt, og med litt skarp kant.

Jeg har lenge hatt lyst å prøve å lage cocktail i en iskule, og har for flere måneder siden kjøpt inn iskuleformer og en marinadesprøyte til dette formålet ;) Du trenger absolutt ikke dette for å lage denne cocktailen, men det ble så passende med en «julekuledrink» nå til jul :-)

Vil du prøve denne, da trenger du : ( Til 2 cocktails )

4 pasjonsfrukter

Saften av 1 lime (Sil limesaften for å unngå fruktkjøtt i drinken)

1/2-1  dl aperol

1/2 dl Pellegrino (med appelsinsmak, eller naturell)

Eventuelt 1 ts sukker om du liker søtere drinker

Cava (Jeg liker denne, men den er veldig lite søt)

Jeg så en instruksjonsvideo HER som viste hvordan jeg skulle gå frem for å lage en iskuledrink. Ta en titt om du har lyst å prøve :-)

Du kan også helle blandingen i et cocktailglass med isbiter, og deretter fylle opp med cava/prosecco

Slik gjør du:

Skrap ut fruktkjøttet av pasjonsfruktene og press juicen gjennom en sil slik at steinene ikke blir med.

Hell deretter i aperol, Pellegrino, og limesaft. (og eventuelt sukker)

Sett blandingen kjølig til du skal servere drinkene. (Dette kan godt forberedes dagen i forveien.)

Ved servering fordeler du den iskalde blandingen i cocktailglass med isbiter. (Eller følg instruksjonsvideoen om du lager kuler)

Gjestene knuser kulen, og deretter helles cava/prosecco i glassene

Toppes opp med bobler og nytes iskald!

Oppskrift/Styling/Foto: © Therese Knutsen

La julefesten starte! Kos dere! :-)

Therese

0

ORANGE AND SEA SALT CARAMELS

APPELSINKARAMELLER MED HAVSALT

Ikke desember og førjulstid uten karameller!  I mange år har jeg testet ulike smaker på fløtekaramellene mine. I år ble det appelsin og havsalt :-)

Dette visste jeg ville bli bra, i og med at jeg laget en karamellsaus med appelsin i fjor. Men, at de rett og slett skulle seile opp som beste karamellene noensinne, det var en bonus! Oh my oh my!!! Så fantastisk gode!

Grunnoppskriften er den samme som alltid! Den finner du HER

Du trenger skall av 1 økologisk appelsin. Bruk et zestjern til å få av kun det ytterste gule. Finhakk deretter skallet.

Når karamellen er ferdig kokt, heller du den i en papirkledd form. Dryss over appelsinskallet, og vend det forsiktig inn i karamellen. Dryss deretter over et par klyper maldonsalt.

Når karamellen har stivnet skjærer du den i passe biter, og pakker de inn. Noen ganger bruker jeg cellofan, men det enkleste er å bruke mellomleggspapir. Så raskt og effektivt! Passe størrelse, og enkle å tvinne endene på.

Oppskrift/ Styling/ Foto: © Therese Knutsen

Jeg gir jo som vanlig bort de aller fleste karamellene til venner og familie i førjulstiden. Det er så koselig, og jeg vet at det blir satt pris på! :-)

Tips! Bruk en fin eske, en skål med lokk, eller en cellofanpose om du skal gi bort noen av karamellene! Jeg kjøper ofte fine/praktiske skåler med lokk som blir en del av julegaven sammen med karamellene.

Flere av mine smaksvarianter og innpakkingsmuligheter finner du HER, HER, og HER

Kos deg med de siste juleforberedelsene!

Therese

0