TERRACE LIFE

VÅR, OG SNART TERRASSETID!

Denne uken  har våren kommet for fullt, og det er deilig å se at det spirer i pottene på terrassene og på trærne i hagen :-) Ikke fullt så grønt som på dette bildet fra i fjor sommer enda, men snart!! 

Hostabladene som så frodig fylte den lave vide krukken i bildet over spirer allerede på nytt. Dette er en av mine absolutte favoritter både i hageprosjekter på jobb og her hjemme. Supervillige, Mange ulike farger og former, liker både sol og skygge ( Er i utgangspunktet en skyggeplante) og kan deles og flyttes uten tanke på at den blir skadet. Del gjerne planten nå før bladene kommer. Sneglene er dessverre glade i denne planten, derfor planter jeg den alltid i krukker eller opphøyde plantekar. Da går det helt strålende. 

En annen stor favoritt, «Rognspirea» har allerede fått nydelige små blader og jeg gleder meg til denne busken blir frodig og fin igjen etter vinteren. Dette er egentlig en hekkplante, men jeg har plantet den i en stor potte og lar den være en fin busk.

Snart kan vi igjen sitte på denne delen av terrassen i ettermiddagssolen med deilig grillmat på bordet!

Og en ting er allerede på plass her hjemme nå…., morgenkaffen ute! Helt fantastisk selv om det fortsatt krever et pledd eller to ;)

Styling og foto: © Therese Knutsen

Bålpannen fra i fjor skal igjen bli et vakkert vannspeil, og innimellom en raus vinkjøler ;).

En deilig tid vi går inn i nå!! Nyt våren! 

Therese

2

CHOCOLATE AND LICORICE DESSERT

DESSERT MED SJOKOLADE, LAKRIS OG FRISK SITRON

Inspirasjonen til oppskriftene jeg lager kommer fra så mange steder…. Reiseopplevelser, bøker og magasiner, årstidene, og veldig ofte fra mine egne og familiens favoritter. :-)

Denne desserten er inspirert av påsken som nærmer seg, minner fra naturen og fargene på Island i fjor sommer, en nyinnkjøpt kokebok, min favorittkos… sjokolade,  resten av familiens favorittkos… lakris, og til slutt, vår felles favoritt…. SJOKOLADE MED LAKRIS!

Hjemmelaget sjokoladebrekk med lakris og havsalt, frisk lemoncurd, samt mandelcrunch og deilig hvit sjokoladeis. Og det hele toppes med sprø lakrismarengs! Mmmmm!

Det blir altså noen elementer å lage, men ingenting er vanskelig eller tidkrevende, og det meste kan faktisk lages flere dager før desserten skal serveres! Tipp topp i en travel hverdag!  :-D

Tips! Om du absolutt ikke finner tid til å lage alle elementene selv, se etter tipsene til enklere løsninger underveis i oppskriften ;)  Kun til bruk i nødstilfeller altså!!

Start med å lage mandelcrunch. Dette er hjemmelagde Biscotti (kjeks) med mandel og sitron som jeg har lagt i en pose og knust i biter med en kjevle. Resten av kjeksene oppbevarer du i en tett boks ved kaffemaskinen, eller tar med i tursekken i påsken ;)

Dette trenger du til Biscotti med mandler og sitron:

Ca. 30 stk.
2,5 dl. hvetemel
1,5 dl. sukker
200 g. mandler (hele)
0,5 ts. kardemomme
1 toppet ts. kanel
2 egg
2 ss Amaretto likør (Kan sløyfes)
1 ts. bakepulver
Finrevet skall av to økologiske sitroner
(Bytt gjerne ut med appelsinskall til påske;)
Slik gjør du:

READ MORE

0