FALL FEELING

 HØSTSTEMNING PÅ BORDET

Strå som vaier i vinden er ikke bare et sommerminne :-) De er like dekorative på høsten når de skifter fra grønne til gylne nyanser. Prydgress finnes i utallige varianter og med mange ulike former på sine aks.

På terrassen har jeg flere typer høye prydgress med sirlige lette aks. På myrene rundt hytta finner jeg en annen favoritt med litt tettere aks som minner om små børster.

En miks av slike strå i små vaser sammen med grener med vakkert bladverk er alt som trengs for å få den fine følelsen av høst inne også. :-)

En annen fin ting med gress er at de er like fine når de tørker, og da holder de jo veldig lenge også.

Styling/Foto: © Therese Knutsen

Finn frem vaser i ulike høyder og gjerne også telysglass som kan fylles med små buketter . Grupper vaser og glass i ulike høyder og former for å skape dynamikk på bordet.

Tips! Velg glass og vaser i samstemte fargetoner for å få en fin helhet i borddekoreringen. Bruk gjerne vaser/glass i samme fargenyanser som blomstene/gressene du benytter.

Therese

0

COFFEE AND WALNUT CAKE

KAFFE OG VALNØTTKAKE

Mengder med deilig smør, gyllent sukker og masse espresso. Kan ikke bli annet enn suksess det!?

Denne kaken har jeg tenkt på lenge! Helt siden jeg fikk en lignende i familieselskap for mange år siden. Dette ble min variant, og siden den ble supergod synes jeg du skal røre sammen en du også og dele med  kaffeelskere rundt deg ;)

Dette trenger du:

200g smeltet usaltet meierismør 

225g brunt mykt sukker

2ss instant espressopulver rørt ut i 1ss kokende vann

1 ts bakeulver

1/4 ts salt

225g hvetemel

4 romtempererte egg

100 g grovhakkede valnøtter

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader.

Smelt smøret og avkjøl til romtemperatur.

Rør ut espressopulveret i kokende vann og sett til side.

Pisk eggedosis av romtempererte egg og brunt sukker.

Pisk inn kaffe.

Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.

Sikt inn mel og hell i smøret vekselsvis. Vend lett med en slikkepott.

Vend til slutt inn de hakkede valnøttene.

Hell røren i en smurt 21cm kakeform med bakepapir i bunnen.

Stek i ca. 45 minutter, til ingenting sitter fast på kakepinnen.

Prikken over i`en på denne kaken er den fantastiske smørkremen med enda mer kaffe :-) Jeg deler kaken i to, sprer et deilig lag på bunnen, legger på toppen, og brer resten av kremen rundt kanten. Jeg lar toppen være rustikk og enkel denne gangen, men dekk gjerne toppen av kaken med krem også! Det skal jeg gjøre neste gang! ;)

Til smørkremen trenger du:

1 romtemperert egg

100g brunt mykt sukker

125g romtemperert meierismør

1 1/2 ts instant espressopulver rørt ut i 1 1/2 ts kokende vann

120 g melis

Tips! Denne kremen er også vannvittig god på en deilig sjokoladekake! 

Oppskrift / Styling og foto: © Therese Knutsen

Pynten denne gangen hentet jeg på terrassen ;) Noen små grener av vilmorin-rognen ble fint sammen med ristede og hakkede valnøtter.

Tips! Rist valnøttene et par minutter i tørr stekepanne. Rør deretter inn litt lønnesirup ov rør til nøttene får fin glans. Avkjøl og grovhakk nøttene før du drysser de over kaken. 

Enjoy!

Therese

0