A DAY AT THE HOME OFFICE

TRAVLE DAGER PÅ HJEMMEKONTORET

Det har vært en spennende og travel høst med mange nye prosjekter, og med kontor hjemme, i Singapore og i Sydney! 

Både interiørdesign og hagedesign har vært booket i kalenderen de siste månedene, og det er så fint å få veksle mellom inne- og utedesign gjennom året. Noen prosjekter har også vært begge deler i samme bolig og det er jo ekstra morsomt :-)

Spisebordet som er 3 meter langt blir ofte arbeidsstasjonen hjemme.

Jeg synes det er viktig at farger og materialer i interiøret passer sammen med fargene og materialene i «rommet» man har utenfor huset også. Dette skaper harmoni og flyt, og visker ut skillene mellom inne og ute. Derfor samler jeg farger, treprøver og andre materialer på bordet, og lager moodboards som blir utgangspunkt for løsninger og konsepter i prosjektene mine.

I dette prosjektet var mitt oppdrag å designe uteområdet, og her tok jeg blant annet utgangspunkt i farger i en tapet like innenfor terrassedørene, samt at jeg videreførte materialer og stil på interiøret i løsningene i uterommet.

Vegger som skaper soner og rom i hagen kan så absolutt ha fine farger, og bruk gjerne bilder som skaper særpreg og personlig stil.

Tips! Kunst som trykkes på metallplater kan være ute hele året uten å bli ødelagt ;)

Enkel lunch på hjemmekontoret :-)

Å ha tilgang på eget kjøkken i løpet av arbeidsdagen synes jeg er helt topp. Da kan jeg sørge for å få i meg sunn mat selv om det ikke er rom for så lange pauser alltid. 

Moodboard under utvikling.

Design / Styling / Foto: © Therese Knutsen

En helt vanlig dag på hjemmekontoret der altså… ;)

Farge- og materialprøver overalt, arbeid med moodboards, inspirerende kataloger, og mye 3d-modellering på pc`n. Te og kaffe er en selvfølge, og en kjapp lunchpause i eget kjøkken er en god rutine synes jeg. Tenk at jeg har hatt mitt eget firma i 15 år, og jobbet hjemmefra i over 10 av disse årene!

Therese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

CARROT CAKE

SAFTIG GULROTKAKE MED NØTTER

Denne saftige gulrotkaken har jeg bakt i over 20 år nå, og den blir alltid en suksess :-) Nye naboer kom innom med denne for å ønske oss velkommen når vi flyttet til Trondheim for å studere, og vi har siden den gang vært gode venner! 

Jeg har gjort noen småjusteringer i oppskriften opp gjennom årene, og nå har jeg endelig fått skrevet den ned her slik at du også kan lage den! :-)

Dette trenger du:

(Til en 24cm rund kakeform)

4 egg

2,5 dl sukker

3,5 dl hvetemel

3 toppede ts kanel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 dl nøytral olje

4 dl revne gulrøtter

100 g. hakkede valnøtter eller pekan-nøtter (Kan utelates)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis.

Bland mel, kanel,bakepulver, salt og vaniljesukker og sikt dette i eggedosisen vekselsvis med olje.

Vend inn revne gulrøtter og hakkede nøtter til slutt.

Stek kaken i en papirkledd og smurt kakeform i 45 minutter til 1 time.

Avkjøl kaken på rist før du tar på glasuren.

Oppskrift/ Styling og foto: ©Therese Knutsen

Glasur:

200 g filadelfiaost

200 g melis

ca. 1 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

Pisk sammen ost, melis og vaniljesukker på lav hastighet til en glatt glasur. Fortsett piskingen på høy hastighet og hell i litt og litt fløte. Pisk videre til jevn tykk glasur. 

Bred glasuren på kaken og pynt med ristede nøtter.

Tips! Del gjerne kaken i to og ha glasur midt i kaken også. 

 

Therese

0