CHRISTMAS WRAPPING IDEAS

SANSELIG JULEGAVEINNPAKKING

Årets julegaver ble mørke som en stjerneklar julenatthimmel :-) Sorte gaveesker og sort gavepapir, og med dekor fra naturen som dufter deilig av jul.

Til og fra lappene er superenkle, og du lager de selvfølgelig selv ;) Alt du trenger er en pepperkakeform og tykk kartong. Her kan du selvfølgelig bruke ulike farger og teksturer på papiret, eller hva med å klippe ut figurene av en tapetrest, en fin magasinside, eller annet du har liggende?

I tillegg til stjernene dekorerer jeg gavene med fine anisstjerner og en einegren jeg hentet i skogen tidligere denne uken.

Tips! Få med flere av sansene når du pakker inn gaver. Syn, duft og hørsel fanger alle opp julestemningen! 

Båndene plukker opp fargen i anisstjernene og blir en fin varm kontrast mot det sorte papiret.

En siste touch på gavene er den lille sorte dombjellen som vekker enda en en av sansene og gir julestemning med sin fine klang ;)

Styling og foto: © Therese Knutsen

Herlig julekaos! Gave-innpakking er virkelig noe jeg elsker og som jeg alltid setter av god tid til i desember. Det trenger ikke å være kostbart eller avansert. Det viktigste er jo å kose seg med arbeidet!

Kos dere med de siste juleforberedelsene! Jeg gleder meg nå så innmari over at vi alle fire er under samme tak igjen fra i kveld , og at vi har mange late juledager å se frem til sammen! Det var det eneste jeg ønsket meg til jul i år faktisk 

Pepperkakebaking står på programmet i morgen! Verdens beste førjulssyssel, og verdens beste pepperkaker spør du meg ;) Oppskriften til fine mamma`n min  finner dere HER!

Therese

0

CHRISTMAS CARROT CAKE

Gulrotkake med deilig smak av jul!

Gulrotkaken min har fått en smak av jul i år, og den ble så god at jeg selvfølgelig deler oppskriften :-) Grunnoppskriften er den samme, men appelsin og karamelliserte pekannøtter gir ekstra julestemning til denne familiefavoritten.

Til kaken trenger du:

(Til en 24cm rund kakeform)

4 egg

2,5 dl sukker

3,5 dl hvetemel

3 toppede ts kanel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 dl nøytral olje

4 dl revne gulrøtter

Ca 2 ss lønnesirup til karamellisering av nøtter

Zest av 2 appelsiner, samt 1/2 dl saft fra appelsin

150 g pekan-nøtter

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader.

Pekannøttene ristes lett i tørr panne på middels/høy varme. Tilsett maple sirup og vend nøttene i pannen et par minutter slik at de dekkes av sirup. Spre nøttene ut på et bakebrett og stek i ovnen (180 grader) i 5-8 minutter. Avkjøl og grovhakk nøttene.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis.

Vend inn appelsinskall og appelsinsaft i eggedosis.

Bland mel, kanel,bakepulver, salt og vaniljesukker og sikt dette i eggedosisen vekselsvis med olje.

Vend inn revne gulrøtter og hakkede karamelliserte nøtter til slutt.

Stek kaken i en papirkledd og smurt kakeform i ca. 45 minutter. Sjekk med kakepinne at røre ikke sitter fast.

Avkjøl kaken på rist før du tar på glasuren.

Glasur:

200 g filadelfiaost

200 g melis

ca. 1 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

Zest av 1/2 appelsin

Pisk sammen ost, melis og vaniljesukker på lav hastighet til en glatt glasur. Tilsett appelsinskall og fortsett piskingen på høy hastighet. Hell i litt og litt fløte. Pisk videre til jevn tykk glasur.

Bred glasuren på kaken.

Tips! Del gjerne kaken i to og ha glasur midt i kaken også. 

Oppskrift/ Styling og foto: ©Therese Knutsen

Den hvite glasuren gir kaken rett vinterstemning og det er bare fint at den får et rustikt uttrykk. Som snø… Det passer i hvert fall meg fint i og med at jeg ikke helt får til de glatte jevne glasurene ;)

Tips! Noen grener frisk rosmarin satt på hode blir fine «juletrær» som gir kaken julestemning :-) Superenkel pynt! Jeg avsluttet med et lite melisdryss for å gi kaken ekstra vinterlook.

Håper du blir inspirert til å lage denne deilige «julekaken» Kan være en fin avveksling til alle de små sprø julekakene vi baker på denne tiden.

Nyt førjulstiden!

Therese

0