KITCHEN MOOD

KJØKKENET, HUSETS HJERTE!

I helgen tok regnvær og storm endelig en kort pause og den lave gylne vintersolen traff kjøkkeninnredningen en hel ettermiddag! :-)  Solstrålene gav etterlengtet energi både til oss og til grønne venner i potter og vaser!

Hjemmelaget granola og yoghurt pluss en deilig kopp ettermiddagskaffe ble inntatt på kjøkkenøya sammen med litt inspirasjon til nye oppskrifter og matretter. De stadig tilbakevendende drømmene om små endringer på selve kjøkkenet fikk også litt plass i skisseboken ;)

Har lenge planlagt og drømt om å endre litt på det helhvite uttrykket i dette store og lyse kjøkkenet vårt nemlig.

«Hadde blitt flott om høyskapene ble byttet ut med lyse eikefronter, og at de ble bygget inn i eik helt til tak slik planen har vært hele tiden…., samt at frontene på kjøkkenøya ble byttet til sort rillet eik.   «

Ja, ja, det blir med tankene i og med at vi planlegger å flytte tilbake til Oslo i løpet av året ;) 

Men, nye potter og grønne planter er det jo alltid rom for! I og med at kjøkkenet er stort blir det alltid best med store elementer og dekor her.

Fant denne romslige utepotten på salg hos et hagesenter forrige uke. Veldig fin rillet struktur og fin fasong, men den hadde noen skår i keramikken og fargen var kjedelig beige med alt for blank glasur….  

Tips! Se etter fine former, struktur, og størrelser på potter og vaser. Fargen og uttrykket endrer du enkelt med en boks matt spraylakk i den fargen du liker best :-)

Når potten har fått ønsket finish er det bare å fylle den med favorittplantene. Jeg har brukt «Scindapsus» Oriental Tiger i denne potten. Plantet sammen tre små planter slik at det ble et frodig fossefall av blader. Dette er en egentlig en hengeplante, men om potten er litt høyde på så funker det helt supert! 

Design, styling og foto: © Therese Knutsen

Ønsket mitt om mer treverk i det sort/hvite kjøkkenet fikser jeg på en litt enklere måte enn bytting av fronter!  Mengder med trefjøler, boller og treredskaper!  ;-)

Therese

0

ORANGE DESSERT

FRISK APPELSINDESSERT MED IS OG APPELSINKARAMELL

Appelsiner er i sin beste sesong nå fra desember til påske og denne desserten passer ypperlig både til jul/ nyttårssesongen, til påskefeiringen, og egentlig når som helst alle sesonger ;)

Jeg fant et glass hjemmelaget Appelsin-karamellsaus jeg ikke rakk å gi bort i gave før jul, så på  nyttårsaften ble denne supergode sausen utgangspunkt for en rask og enkel desserten satt sammen av flere andre ingredienser jeg allerede hadde i hus fra julebakst og kokkeleringer i julen.

Vil du teste så trenger du til 4 personer:

Et lite glass Appelsinkaramellsaus (Oppskrift HER )

God vaniljeis (Jeg foretrekker yoghurt-is med vanilje som er litt friskere og ikke fullt så søt som mange andre iskremer ;) )

2-3 store appelsiner filetert SLIK , eller i tynne skiver (Skivet appelsin ser penest ut, men det er lettest å spise filetene!)

30g pistasjnøtter, usaltede uten skall. (Jeg bruker DENNE typen. )

30 g pekannøtter

2 ss Lønnesirup

1 liten Marengsbunn (Kan godt lage egne pikekyss om du vil ;) ) Denne gangen kjøpte jeg en ferdig marengsbunn (Hyyyssssjjj !  ;) )

Små fine mynteblader (Kan sløyfes!)

Slik gjør du:

Rist nøttene i en tørr stekebanne noen få minutter på middels varme til de er gylne. Hell over lønnesirup og vend nøttene i sirupen til de blir blanke. Spre nøttene utover et bakepapir og avkjøl. Grovhakk de avkjølte nøttene før servering.

Fileter appelsinene.

Brekk marengsbunnen i biter.

Ved servering:

Fordel appelsin i ønsket skål eller tallerken.

På toppen legges et par kuler vaniljeis før det hele toppes med hakkede karamelliserte nøtter og en bit marengsbrekk.

Avslutt med å ringle over lun karamellsaus og pynt med noen små mynteblader om du vil :-)

Tips! Hell resten av karamellsausen i en skål slik at hver enkelt kan forsyne seg med mer saus om de ønsker :-)  ( Jeg lover at det blir populært! )

Oppskrift/Styling og foto: © Therese Knutsen

Håper det smaker!

Vi har i hvert fall servert denne desserten med stor suksess to ganger allerede den siste uken ;)

Therese

0