SOOTHING GREENS IN A TIME OF UNEASE

SMÅ GRØNNE GLEDER I EN UROLIG TID

En søt liten bukett å våkne til er fint nå i disse usikre og litt skremmende tider! Vi er mest hjemme om dagen, og da er det godt å pusle litt ekstra og gjøre noen små grep for å skape en trygg og koselig atmosfære rundt oss.

Selv har jeg en revmatisk sykdom og har tatt immundempende medisiner i over 10 år nå. Medisiner og trening gjør at jeg er i fin form, og det er da veldig rart å likevel måtte være ekstra forsiktig nå på grunn av nedsatt immunforsvar. Jeg er bare jo 44 år og tenker ikke på meg selv som en i risikogruppen. Men det blir altså mest hjemmetid for meg en tid fremover!

Å være mest hjemme er jo en selvfølgelig for de aller fleste akkurat nå, og da er det fint å kunne dele noen bittesmå tips som kanskje kan gi litt god energi og glede i en spesiell hverdag. Blomster og grønne vekster er alltid en god ide!

I og med at vi nå ikke skal ferdes i butikker mer enn nødvendig, tenker jeg at vi kan få blomstene vi har til å vare ekstra lenge, samt hente inn litt grønt fra hagen og naturen.

Tips!

Grener fra trærne ute er enkle å få til å spire på denne tiden om de kommer inn i romtemperatur. Gi dem et rent kutt og rikelig med vann i en ren vase. Grener drikker mye vann, så pass på å etterfylle! Her har jeg tatt inn et par grener fra en syrinbusk i hagen, og den spirer fint allerede etter en uke.

Styling og foto: © Therese Knutsen

Tips!

Blomsterhoder som faller av stilken, eller blomster som er i ferd med å blomstre av er ypperlige å plassere i små glass eller vaser. Ved å fjerne alt bladverk, og kutte stilken kort vil all næringen gå direkte til blomsten og den varer mye lenger! :-)

Grønne vekster og små blomster kan kanskje være et lite pusterom og et spirende håp i denne usikre tiden. Hva med å sende en liten blomsterhilsen til noen som vil bli glad for en ekstra liten oppmerksomhet akkurat nå?

Mange gode klemmer til dere alle! Ta vare på hverandre!

Therese

0

CORN FRITTERS

DEILIGE MAISFRITTERS!

 

Dette er deilig kosemat. Bade til lunch og til middag.

Har friskt i minne lunchen vi fikk i desember på surfekafeen Pool Cafe ved Maroubra Beach utenfor Sydney. Nystekte maisfritters med avocadorøre! Helt fantastiske :-)

Får så mye inspirasjon på reiser, og disse ville jeg gjerne lage min vri på. Etter et par forsøk er jeg veldig fornøyd med denne oppskriften.

Til 12 fritters trenger du:

6 dl maiskorn

1 håndfull hakket koriander

1 håndfull hakket vårløk

½ ss hakket jalapeños (kan utelates)

Saft av ½ lime

1 ½ dl hvetemel

1 ts bakepulver

½ ts salt

½ ts pepper

¼ ts chilipulver

2 egg

0,5 dl melk

Slik gjør du:

Ha maiskorn i en stor bolle. (Bruker du boksmais så sil av vannet og tørk av mest mulig vann fra maiskornene i et rent kjøkkenhåndkle.)

Ha i hakket koriander, vårløk, og jalapeños og deretter saften av ½ lime

Bland sammen mel, bakepulver, salt, pepper og chilipulver i en lite bolle.

Hell de tørre ingrediensene over i bollen med maiskorn.

Hell i sammenpiskede egg og rør alt sammen til en tykk røre.

Stekes i middels varm panne i litt godt smør. (Trenger ikke mye smør) Ca. 2 ss røre er passe til en maiskake. Stek kakene til de er godt gyllenbrune. Ca 3 minutter på hver side. (De er best når de er litt godt stekt)

Sprinkle over litt salt og pepper og server de rykende varme sammen med avocadorøre og litt kesam/rømme.

Til Avocadorøren trenger du:

2 modne avocado

Saften av ½ lime

1 ss hakket koriander

Nykvernet pepper og litt salt.

Slik gjør du:

Mos avocadokjøttet med en gaffel. La det være litt biter i røren.

Ha i limesaft og hakket koriander.

Bland godt og smak til med salt og nykvernet pepper.

Oppskrift/ styling og foto: © Therese Knutsen

Tips! En frisk salsa fresca passer også veldig godt til maisfritters. Cherrytomater, koriander, limesaft, gul løk, fersk rød chili. Finhakk alle ingrediensene, rør inn limesaft og server.

Enjoy! 

Therese 

0