AMARETTO BISCOTTI

JULEFAVORITTER MED SMAK AV MANDELLIKØR OG NØTTER

Disse kakene er perfekt til jul, med deilig smak av mandellikør, kanel, kardemomme, og nøtter.

I over 10 år har jeg bakt disse i starten av desember og gitt de bort til venner og familie i førjulstiden. En tradisjon som alltid blir veldig godt mottatt :-)

Dette trenger du:
Ca. 25 stk.
2,5 dl. hvetemel
1,5 dl. sukker
100 g. pistasjnøtter
100 g. mandler
50 g. hasselnøtter
0,5 ts. kardemomme
1 stor ts. kanel
2 egg
2-3 ss Amaretto likør
1 ts. bakepulver

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, sukker, bakepulver, kanel, kardemomme og hele nøtter i en bolle.
Lag en grop, ha i egg og likør.
Jobb røren sammen med en sleiv.
Form røren til en «pølse» på langsiden av en papirkledd bakeplate.
Tips! Jeg lager alltid dobbel porsjon og lager da to «pølser» på ett stekebrett. Pass på at det er god plass på midten av brettet, da røren vil sige litt ut under stekingen
Stek i 30 min.
Ta ut og avkjøl noe.
Skru ned ovnen til 140 grader.
Skjær «pølsen» i skiver (ca.6-7 mm tykkelse)
Stek skivene 10 min på hver side og avkjøl på rist.

Oppskrift / Styling og Foto: Therese Knutsen
Tips! Valnøtter, mandler og appelsinskall er også en kjempegod vri på disse kakene om man vil variere nøttetypene litt.
Pakk gjerne inn noen biscotti i en fin eske eller i en papirpose og gi bort som gave i førjulstiden. 

Nyt førjulsdagene! 

 

Therese
0